Amsterdam...

Amsterdam, ciutat per a visitar...sens dubte! I el típic, com descobrir una ciutat? Menjant i bevent, el que ells mengen i beuen, doncs som-hi...tres àpats a Amsterdam!

Primer dia, gran error...fer de catalans i anar a dinar a quarts de cinc de la tarda...on anem? les típiques opcions de cuina americana enseguida van ser descartades, i en la búsqueda d'un restaurant (que evidentment la cuina tancava a les 4... només vem mirar la carta i sorprendre'ns pels preus, va quedar allà...)...a aquesta hora, quarts de cinc, gana no en tens, però...bé has de menjar alguna cosa...i...veure OSTRES...obre la gana a qui els hi agraden!!! Al C/Spuistraat del barri Begijnhof,vem trobar el BAR TAPAS CATALÀ, un Sr de Mallorca instal.lat a Amsterdam des dels anys 80, amb un bar-restaurant, on hi podies trobar des d'una truita de patates, passant per les patates braves o un plat de pernil ibèric...que malgrat tot, massa català no té però atrau!
Unes tapes per dinar-berenar (i que també va acabant sent el sopar!!!)... unes ostres, unes sardines, uns calamarcets i per beure cervesa! Varem sortir retratats però tips!
(prometo no tornar-ho a fer...però millor un català que menjar ràpid, no?)



Segon dia, guia en mà...una cafeteria-cerveseria típica holandesa DE BEKEERDE SUSTER, al C/Kloveniesburgal...fan una cervesa artesanal, la WIT ROS...va ser tastada, com no! I per menjar un formatge HEEL OUD, un formatge vell amb mostassa, una amanida amb formatge de cabra, i un plat de carn...boeuf Bourguignon, carn de vedella amb salsa...(la foto va sortir massa fosca!) Molt bé, qualitat-preu-ambient...



I el darrer dia, al solet...amb el fred d'acompanyament...més formatge amb mostassa, aquest cop un JONG (de 3 a 6 mesos, un formatge jove!), i un salmó fumat amb tàpares sobre un pa deliciòs! Cervesa per beure...
A mitja tarda una muffin de ruibarbre, comprada en un mercat de productes artesans!

Del que em van quedar ganes de menjar, ho vem intentar...però...musclos i la sopa de pèsols...(però ja tinc la recepta!!!!)

...a part d'uns bulbs de tulipes...uns quants formatges van venir cap a Reus...mmmm mossegar un pèl d'Amsterdam a casa...genial!

De la resta de fotos...un àlbum, potser????

9 comentaris

  1. Ostres, que xulo!
    No he estat mai a Amsterdam, però veient el segon i el tercer mosaic de fotos afegeixo més raons per anar-hi!

    Olé!!

    ResponElimina
  2. De veritat val la pena!! Amb la tageta "I AMSTERDAM"...transports, museus, exposicions, ruta pels canals, bicicletes ...i ganes de caminar... TOT GENIAL!!!
    I una altra cosa típica...la GINEBRA..."a palo seco"...pensava que no podria i si!!!
    Ptns
    M

    ResponElimina
  3. Yo estube sobre el año 85 y ya no he podido volver al menos lo puedo seguir visitanto a traves de tu viaje cronicas y fotos.
    Gracias por comaprtirlo
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Caram, quin ventall de plats més bo!!! Això de l'àlbum de fotos és una bona idea. ;D

    ResponElimina
  5. Que guapo!!! tinc moltes ganes d'anar-hi...pel que expliques val la pena oi???
    petonets

    ResponElimina
  6. Hi vaig aquest proper estiu, així que, ja saps, llista de llocs i suggeriments, please!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Amsterdam bé, però imaginarte dinant-berenant-sopant tapes catalanes... no te preu!! hahaha

    Un viatge ben bonic :)

    ResponElimina
  8. Uns àpats força interessants.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Amsterdam es una ciutat fascinant. Els formatges, fantàstics! però les ostres ni en pintura!.
    M'ha agradat això de mossegar un pel d'Amsterdam a casa.
    Una abraçada

    ResponElimina