Tirabecs i pèsols ofegats!!!!

Dissabte ens vem perdre per l'Empordà...un gran dia, sens dubte!!!... mentre la recepta amb els productes que vaig comprar no arriba podeu entrar aquí, aquí, aquí, aquí, aquí o aquí...i a gaudir-ne...

Els mesos de febrer i març trobem pèsols al mercat, i la veritat que val la pena aprofitar-ho! Aquest cop pèsols i tirabecs...els tirabecs són pèsols amb tavella, i a casa recordo que sempre els menjavem fregits, però ara feia temps que ni en menjava ni en comprava.

Necessitem

300gr de pèsols
400gr de tirabecs
1 porro
1 got de vermouth IZAGUIRRE de Reus
100 gr de pernil salat
Sal i aigua

En una cassola gran sofregir els porros tallats finets, quan comencen a agafar color afegir els tirabecs, que haurem netejat primer, treien les puntes i partint en tres trossos, a foc lent anar remenant fins que els tirabecs comencen a estar tous, en aquest moment afegim els pèsols (acabats de desgranar),ho salem, posem una mica d'aigua i un got petit de vermouth Izaguirre. Ho tapem i ho deixem a foc lent uns 15 minuts. Passat el temps hi posem el pernil tallat a trossos, i ho tenim dos minuts a foc fort. I ja està llest!!!




Bon profit

11 comentaris

  1. Un platillo boníssim, i encara més si el vermouth és de Reus!! ;)

    ResponElimina
  2. ho havia pensat mai de possar-hi vermouth, ha d'estar molt bo

    ResponElimina
  3. Aquest m'agrda i moooooooooooooooolt!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. M'encanten els tirabecs, llàstima que la temporada sigui tan curta... val la pena aprofitar-la, que són un autèntic tresor!

    ResponElimina
  5. AQUESTA RECEPTE M'AGRADA MOLT I ESTA MOLT BONA
    VA SER UN PLAURE CONÈIXER-TE
    UN PETO
    MIQUEL

    ResponElimina
  6. Prenc nota de la combinació i, sobretot, del toc del Vermut!
    M'agraden molt tots dos i els hem menjat per separat, però no els havíem mesclat mai...

    Mira, la menjarem mentre esperem la teva crònica del dissabte! ;-)

    Salut!

    ResponElimina
  7. La de coses que es poden fer amb el vermut Izaguirre oi., aquets pèsols han d’estar de vici, un plaer haver compartit un altre dia excelent.
    Petons

    ResponElimina
  8. A mi els pésols frescs m'agraden molt, però per on jo visc no és fàcil trobar-ne. Per això utilitze més sovint els congelats. Però no és el mateix. De tirabecs sí que no n'he trobats mai. La recepta fa molt bona cara. Salutacions

    ResponElimina
  9. No he provat mai els tirabecs, a veure si demà en compro i faig aquesta recepta que amb el toc de vermut deu estar molt bo!!!
    Va ser una plaer compartir el dissabte, a veure si ho fem més sovint!!

    Ptnts

    ResponElimina
  10. Hola! Un plat molt complet, fàcil de fer i amb un resultat molt saborós.... m'encanta comprar les verdures fresques al mercat. Nosaltres estem a L'Estartit i cada setmana descobrim nous mercats i fires per poder desgustar els productes de temporada.
    Molts petonetss

    ResponElimina