Trompetes de la mort en risotto...

Qui té la sort de trobar trompetes de la mort és un afortunat...per sort jo n'he trobat al mercat de Reus...he de dir sóc afortunada...doncs si, tots ho som i no ho sabem prou!!!!
Aquest mes de novembre estic fent un curs de cuina amb bolets, i la veritat és que estem fent plats intressants, el millor és que aquells bolets que menys coneixes passen a ser bolets desitjats...i els vas introduint a la cuina, primer cop que cuino trompetes de la mort, i espero que no sigui la darrera!

Trompetes de la mort, es veu que també es coneixen com a tòfones dels pobres...



Fem un risotto?

150gr de trompetes de la mort
150gr de trompetes de la mort per a fer el brou
Arròs del tipus Vialone Nano
1 copa de vi blanc
1 ceba de figueres
Parmesà ratllat
Sal

Netegem les trompetes, és entretingut doncs el seu color fa que semblin més netes del que realment estan.
Per fer el brou de trompetes de la mort, he posat un cassó amb aigua i quan ha començat a bullir he escaldat les trompetes de la mort uns tres minuts i hop retirem del foc.
Tallem la ceba aben petita i la sofregim amb oli, quan comença a agafar color i afegim 75 gr de les trompetes i les passem uns minuts, posem l'arròs, li donem uns tombs amb la ceba i les trompetes i afegim una copa de vi blanc. Esperem que se'l begui, i llavors començarem a posar-hi el brou, tot remenant i cada cop que se'l ha begut, n'afegim més...hauran passat uns 15 minuts...en el darrer moment afegir el parmesà i ho servirem, posant al damunt les restants trompetes que previament haurem passat per oli...i a menjar!!!




Boníssim!

6 comentaris

  1. Trompetas de la muerte. También se conoce a estas setas tan apreciadas como Trompetas de los muertos, Trompeta negra o Cuerno de la abundancia.
    Un nombre muy poco afortunado... o no... A lo mejor se llaman así,'Trompetas de la Muerte', ya que si las haces tú... seguro que están de muerte Felicidades y besos.

    ResponElimina
  2. Que bueno te ha quedado.
    Yo también tengo un arroz que aún no he colgado y es de trompetas de la muerte.
    Besos

    ResponElimina
  3. Al nostre bloc en tenim un d'igual (amb trompetes seques, que encara no era temporada!), és boníssim oi? Quina gràcia, el Xavi també és Reus, encara que vivim a Barcelona :)
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  4. A mi també m'agraden molt les trompetes de la mort i en un risotto queden fenomenals! Precisament, acabo de venir del blog de l'Starbase que també ha fet un bon guisat amb trompetes de la mort. Val la pena aprofitar el final de temporada, oi?

    ResponElimina
  5. Espero que posis en pràctica més coses d'aquestes classes de cuina amb bolets que estàs fent. Aquest risotto és de primera, les trompetes de la mort són boníssimes i li donen un toc "morenet" a l'arròs ben divertit!.

    ResponElimina
  6. Meravellòs, adoro els risottos i també la trompeta negra. Així que la combinació em sembla encertada al 110%.

    Olé!! :)

    ResponElimina