Croquetes a l'ast...

Primer cop que faig croquetes...curiòs però de pollastre a l'ast en menjo alguns diumenges, em solventa el dinar i així aprofito el dia...i de pas, en dino algun dia més que amb l'horari que faig em va de fàbula!!!! Arribar a casa...i trobar el dinar fet!

Per fer les croquetes necessitem:

400 gr de pollastre a l'ast (ja esmicolat)
1 porro
Uns 750ml de llet
120 gr de farina
Sal
Nou moscada

De les restes del pollastre a l'ast (cuina d'aprofitament) l'esmicolem, i el passem pel turmix i reservem. En una cassola, hi posem el porro tallat ben finet i deixem que agafi un pel de color, afegim la farina i la deixem coure uns cinc minuts. Escalfem la llet i passats els cinc minuts li afegim una mica més de la meitat, i a mesura que va espessint li afegim la resta, agegim la sal i la nou moscada en pols al gust i ja està llesta la pasta per a fer les croquetes.

Ho posem dins la mànega de forat gros i fem les croquetes més o menys de la mateixa mida, les anem posant a sobre d'una safata amb pa ratllat (jo he fet servir un d'especial sense gluten) i les arrebossem.

Abans de menjar les passarem per un ou batut i les tronarem a passar per pa ratllat.
Amb dues culleres fem que tinguin la mateixa forma (ho intentem...). Les fregim amb oli ben calent i a menjar:



Per acompanyar...uns rovellons a la planxa...oli del primer raig i sal maldon...mmmm!

12 comentaris

  1. Les últimes croquetes que vaig fer també van ser de les sobres d'un pollastre a l'ast... li donen un gustet fantàstic!!! T'han quedat de fàbula!

    ResponElimina
  2. Una de croquetas!!! Oído, cocina!!!
    Tienen una pinta estupenda.
    Sigue así y mando a Arguiñano a freir espárragos.
    Besos.

    ResponElimina
  3. Les croquetes boníssimes, però quan he vist "il contorno", wow! em sembla un plat perfecte.

    ResponElimina
  4. Les croquetes de pollastre a l'ast, boníssimes però acompanyades de rovellons, superboníssimes! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  5. Jo sóc de la vella escola, dono la forma a les croquetes a ma! Ho hauré de provar així, amb la mànega, segur que t'embrutes menys.

    see you tomorrow?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Quines croquetes! i com bé dius, cuina d'aprofitament.
    Els rovellons boníssims!

    ResponElimina
  7. Després de les de bacallà, probablement les croquetes que més m'agraden d'entrada. Fins i tot més que les de rostit!!

    Olé!

    ResponElimina
  8. Mmmm.. per mi les croquetes de pollastre són les més bones, i aquestes amb gustet de pollastre a l´ast, encara ho deuen ser més! T´han quedat molt bé. FElicitats!

    ResponElimina
  9. Cada cop que veig una recepta de croquetes, penso cal que un dia m'hi posi a fer-ne. I em prometo no tardar.. fins i tot tinc la mànega, amb una "punta" especial per croquetes. I mira que m'agraden, doncs si se que en un restaurant les fan bones, sempre en demanem...

    ResponElimina
  10. No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes... i si són amb pollastre a l'ast, queden super gustoses. Acompanyades amb aquests rovellons tens un dinar complet i deliciós.

    ResponElimina
  11. Tot i que les croquetes són molt bones, veig que a la majoria se'ns en van els ulls al bolets!!! les croquetes de pollastre rostit o a l'ast estan requetebones!

    ResponElimina
  12. Aquestes croquetes d’aprofitament, han d’estar delicioses i mes acompanyades d’uns bons rovellons
    Petons

    ResponElimina