Sopar de tardor...

Divendres plovia!...preludi del que ha de ser el final d'estiu...altres han dit que per Sta Tela sempre plou...altres ja tenen ganes d'anar a caçar bolets...i d'altres com jo, veure que els dies d'estiu s'acaben, m'entristeix...sort que sé que vindran dies de tardor millors...
Fet és que el menú convidava, les temperatures havíen baixat i una crema de nyàmeres el va inagurar...per a la recepta podeu mirar aquí, aquest cop, només xips de nyàmeres per decorar...i he de dir que les nyàmeres eren molt tendres, i va quedar molt bona...són aquells gustos que recordes i que tornar-ne a menjar desperta mil plaers...i el més bo...agrada!

De segon dubtava entre filet (típic, però bo) o conill...la balança es va decantar cap al conill...de fet és un animaló que poc a poc s'està introduint en el meu menú, quan jo no en menjava pas...però surt bo...molt bo!
Necessitem:

1 conill tallat a trossos
3 cebes de figueres
6 múrgoles o rabassoles (les meves, seques i força grans!)
Oli
Suc de tòfona
Vi dolç
Una mica d'aigua de les múrgoles

Primer posar amb aigua les múrgoles, jo les vaig posar al matí per cuinar-les a la tarda. Pelar i tallar les cebes ben finetes, i reservar. Posar l'olla exprés al foc amb força oli, salar el conill i dorar, un cop dorat el treurem de l'olla i en el mateix oli iposem la ceba, baixem el foc i deixem que perdi consistència. Arribat aquest moment hi afegim el conill, el suc de la tòfona, el raig de vi dolç i colem una mica d'aigua de les múrgoles, ho tapem i ho deixem 20 minuts. Passats els 20 minuts, obrim i afegim les múrgoles, tornem a tapar uns 10 minuts més. I llestos!

Com sempre, el conill no és massa fotogènic, però de gust boníssim:




Tot va ser regat amb un bon rioja, un VIÑA ARDANZA Reserva especial 2001...un denonominació d'origen qualificada...i amb nota! Una bona anyada tal i com ho van ser la del 1964 i la del 1973...d'aquesta darrera no en dubtava pas!

Bon profit

9 comentaris

  1. ¡Quina delicia! Un menú de tardor al 100%. No conèixia les nyàmeres, ¡gràcies per descobrir-les!

    Un petó,

    ResponElimina
  2. Jo sóc una fan important del conill, i amb aquestes múrgoles ha d'estar impressionant!!!
    Realment semblava un diluvi, divendres, però ahir hi va tornar i avui una altra vegada i la fresca no acaba d'arribar!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quins plats més atractius ens presentes... Aquestes nyàmeres no les coneixia però és molt curiós el seu aspecte i el que expliques del sabor a carxofa amb textura de patata és molt descriptiu!. El conill amb múrgoles és espectacular!.La tardor arriba demà passat però per casa teva ja hi és de ple!.Una abraçada Marta!

    ResponElimina
  4. M'agraden molt aquests àpats de dies plujosos.

    ResponElimina
  5. Dies de pluja i àpats de cullera , a qui no li agraden, dl conill, que en puc dir si en sóc la fan "number one" i aquestes múrgules témnen pinta de ser del bo i millor del món del bolet.
    Un bon sopar.
    petons

    ResponElimina
  6. Jo tampoc coneixia les nyàmeres, però la veritat és que la sopeta té molt bona pinta i ara ja comencen a venir de gust aquesta mena de plats. Tot i que ami, com a tu, els dies rúfols de tardor m'entristeixen, penso que és una estació plena de productes exquisits com el moniato, la magrana o les nyàmeres... i això em consola. El conill amb múrgoles també té bona pinta, tot i que jo no sóc massa amant del conill.
    Salutacions!
    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  7. Si les culls tu, les figues de pala, posa't guants! Això segur, eh?!

    ;)

    ResponElimina