Gaspatxo de remolatxa!!

No és estiu encara, poc li falta, però la calor ja fa que les ganes de fer res s'apoderin d'una, us passa a vosaltres?

Així i tot, encara em queden ganes per alguna cosa de cuina... poc forn i poques elaboracions, però encara m'hi poso (un parell de postres per setmana) i ara amanides, sopes i cremes fredes, són el meu dia a dia!

Si hi ha un plat a l'estiu que em faig per mi sola i m'encanta és el gaspatxo, el faig amb bons tomàquets (intento que siguin ecològics), cogombre, ceba dolça (o sense), i depèn si en tinc o no pebrot verd o vermell, sal, oli i vinagre de poma. Tot triturat a la thermomix excepte l'oli, i l'oli l'afegeixo al final així es manté el color vermell si el poses al principi queda carabassa, ho sabies?)

El fet és que n'he fet d'altres amb fruites, amb cireres, maduixes, síndria (i una part de tomàquet) i fins i tot gaspatxo verd (només amb cogombre i espinacs) i la veritat és que sempre triomfa.

I avui us porto el de remolatxa! Hi ha moltes persones que no en volen sentir a parlar de la remolatxa, però a mi m'agrada,  molta fibra, ferro, és antioxidant i  un color que enamora!

Així que:

GASPATXO DE REMOLATXA



500 g de tomàquets madurs

1 remolatxa mitjana cuita a casa

1/2 gra d'all

Sal rosa de l'Himàlaia

Pebre

200 ml d'aigua

100 ml d'oli d'oliva

Coem la remolatxa en un cassó amb aigua, jo la poso sencera amb força aigua, i la vaig tenir 40 minuts ben bons. Després la pelem i la tallem a trossos, que el posarem junt amb els tomàquets sencers, el mig gra d'all, la sal, la mica de pebre i l'aigua. Tot dins del got triturador. En el meu cas el got de la Thermomix. Trituro a màxima velocitat en períodes de tres minuts fins a tenir la textura desitjada.

L'oli l'afegeixo en el darrer moment i el tinc 5 segons.

Rectifiquem de sal i pebre, i el posem a la nevera.

En el moment de servir els decorem amb brots de Kale, alfalç o de ceba (el que tingueu!) o tomàquets cirerols tallats per la meitat.

gaspatxo de remolatxa


gaspatxo de remolatxa

Amb cullera, o a mitja tarda begut amb uns glaçons... i ja pot fer calor!

I en mode bloody mary, li podem afegir una mica de vodka i tenim un entrant per un àpat d'estiu o per acabar-lo!

Queda dit!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada