Flam de coco

Hi ha receptes senzilles que sempre triomfen, i es dóna per sabut que se saben fer. Els flams en són una. A casa meva sempre s'han fet els del Royal, amb caramel o sense, però Royal.

És més, quan era petita al col·legi ens donaven flam d'ou, i a mi no m'agradaven gens. Ha estat de gran que he apreciat els flams d'ou fets a casa, els vaig aprendre a fer per la sogra, amb la seva recepta (que he versionat) i a l'olla exprés!
I la variació que més he repetit és el flam de coco (que vaig penjar la foto a instagram la setmana passada i la recepta no estava al bloc) avui amb variacions, que també us les explico:

Per a fer 6 flams (en lloc de flameres he fet servir gots que poden anar al forn)

CARAMEL



Primer fem el caramel, posem 100 g de sucre en un cassó i esperem que es desfaci el granet del sucre i agafi color, rebaixem amb una mica d'aigua i tirem directament sobre els gots. Deixem que es refredi.


FLAM DE COCO


400 g de llet sencera
100 g de let de coco
ous mida L
50 g
 de sucre
Vainilla

Deixem la llet amb la vainilla tota la nit en un cassó a la nevera. l'endemà afegim la llet de coco i la portem al foc fins que bulli. Per altra banda, trenquem els ous en un bol de vidre, afegim el sucre i remenem amb unes varetesQuan les llets arrenquen a bullir les tirem sobre els ous i el sucre batuts. Colem per evitar restes i omplim els gots.

El podem coure tapats dins de l'olla exprés amb dos dits d'aigua, quan s'aixequi la vàlvula 8 minuts.
O al forn al bany maria (posem una safata amb aigua) i els coem uns 20 minuts a 150 ºC

Servim amb unes viroles de coco per sobre.

TIPS

Diuen que si tenen bombolles es que estan massa cuits, també diuen que són una mostra que són casolans.
Podem afegir coco triturat després de colar i quan es cou queda sobre el caramel el coco sòlid allà, a nosaltres ens agrada així, però aquest cop no en tenia.

flam de coco

flan de coco

flan de coco



 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada