Curry de Gambes

Agafar un dia de festa entre setmana, m'encanta! Aprofito molt més el temps! Efectivament sóc dona de matins, m'aixeco molt d'hora, tot endreçat abans de sortir, una bona dutxa, una mica de maquillatge (ara només als ulls) i uns drapets que em facin sentir bé. I a menjar-se el dia!

Primer, a comprar pa, per fer un bon esmorzar, i després tornar a sortir per anar al mercat. 

Plat planejat, un parell de llistes (mercat/supermercat) per abastir-me de producte, i un somriure.

Arribar a casa, posar-se roba còmode, engegar la ràdio o música que m'agradi i començar a endreçar les compres i a cuinar.

M'agrada guardar-ho tot net i ben posat, així quan obres la nevera saps el que tens i el que et falta.

Farem:

CURRY DE GAMBES

També li haguéssim pogut dir Laksa de gambes ( si li posem fideus i carn, doncs fem servir llet de coco i peix, i és un plat típic de Malàsia) 

I, per aquest plat una mica de llima kaffir també li aniria molt bé, però no sempre en puc trobar.  



curry de gambes



Necessitem

8 gambons argentins, separarem cap i peles, de les cues.

2 cebes (una pel curry i l'altre pel fumet (més petita)

Mig pebrot verd i mig vermell

gingebre fresc

Curry indi: jo el compro preparat, però el podem fer a casa amb 4 cullerades de coriandre, 2 cullerades de comí, 1 cullerada de llavors de mostassa, 1 cullerada de gingebre mòlt, 1 cullerada de "chile" sec, 1 cullerada de curcuma mòlta, ho triturem tot junt i ho guardem en un pot.

200 ml llet de coco 

200 ml fumet de peix

2 grans d'alls 

Cacauets, anacards remullats o nous de macadàmia (jo vaig fer servir anacards)

160 g arròs llarg 

Oli d'oliva, sal i pebre al gust


Agafem un wok, posem oli d'oliva i sofregim els caps de les gambes, aixafem i que treguin tot el seu coral i reservem aquest oli.

curry de gambes


FUMET DE PEIX

Jo estic acostumada a fer-lo amb la Thermomix, posem un raig d'oli, mitja ceba, triturem 4 segons, baixem la ceba dels laterals del got, i coem 10 minuts a 90 graus velocitat 2. Passat els 10 minuts, afegim els caps ja sofregits i les peles (normalment peso el que hi poso, per després tenir una referència per tirar l'aigua) Sofregim 5 minuts més a 90 graus, velocitat 2. Posem aigua calenta 450 ml, una mica de sal i pebre, i programem 20 minuts a 90 graus. Passat el temps, separo 200 ml de fumet.

I la resta, trituro, en dues vegades, colo i torno a triturar, em queda una crema de gambes per improvisar un primer plat, si no l'he de menjar, quan està fred, en pot de vidre al congelador, rètol amb la data i el què és, i llest. Vosaltres ho feu així?

CURRY DE GAMBES 

Traiem amb cura la columna de les gambes.

Pelem i tallem la ceba a daus petits.

Netegem i tallem els pebrots en trossos llargs. I els grans d'all i el gingebre en trossos ben petits.

Al wok, que tenim l'oli d'haver sofregit els caps de les gambes, tirem la ceba tallada a daus petits, a foc baix, que es vagi fent, quan comença a estar transparent, tirem els dos grans d'all i el gingebre que haurem tallat en tossos ben petits, tirarem dos cullerades de postres de curry indi. Quan el pebrot comença a estar tou, tirem la llet de coco i el fumet. Deixarem que es cogui durant cinc minuts a foc mitjà. Passats els cinc minuts, tirem les cues de gambes i els anacards quan estan cuits. parem el foc.


ARRÒS LLARG 

Posem aigua a un cassó, amb un pols de sal i un tros de gingebre pelat, quan bulli, tirem l'arròs (jo n'he posat 160 g per tres persones) (aquí les quantitats , en funció si és plat únic, o hi ha altres plats) i la llet de coco que m'ha sobrat de fer el curry de gambes (compro un pot de 400, per tant uns 200g).

Deixem que bulli, i en 15 minuts està llest. Traiem el gingebre i colem. Posem en un bol, o al fons del plat i el curri a sobre.


Posarem un bol amb arròs ( o sense si estem a dieta) i un parell de cullerades de curry de gambes i a gaudir.


                    curry de gambes

Sempre aprenent! Fer un curry, com sempre però amb notes diferents, has tastat el pollastre al curry ? (et deixo l'enllaç a la recepta, he posat pebrot, que mai en poso, i uns fruits secs, suggerència de la Leila @leila_bellaaj que sempre que pregunto, m'ajuda! 

I tu, el faràs? Us agrada? 


Gràcies si estàs subscrit, rebràs la recepta per correu i serà el primer en llegir-la, preparem ingredients per fer-la aquest cap de setmana?












3 comentaris


  1. Ja saps que a cas som de gustos més trdicionals però no em faria res tastar-lo.

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina