Hummus de remolatxa!!!

Cuina flexitariana, el primer cop que vaig sentir aquesta paraula vaig pensar...què han inventat ara! Sempre m'ha atret la cuina vegetariana, quan ho vaig voler fer no tenia un duro, i dic un duro per que encara pagàvem amb pessetes. Com m'atrau llegeixo sobre el tema, però menjo de tot. El que em va agradar d'aquesta cuina és que no és estricte. De fet s'adapta bastant al meu tipus de cuina diària, molts vegetals, cereals, llegums, molt poca carn (per no dir quasi gens) i el que potser fallo una mica és en el peix, que no en menjo poquet, en menjo sovint!!! Però com la cuina flexiteriana, siguem flexibles.

Llegir-me el llibre de l'Adam Martín "Cuina Flexi Menús flexitarians per a 21 dies" m'ha servit per menjar menys peix i més llegums. I combinar verdures que normalment no consumia. Així com introduir nous llegums, i nous cereals a la meva cuina. Jo no faig dieta, però em cuido. Tinc una relació d'amor odi amb la meva bàscula de sempre, tot i que de fa bastants anys ens portem molt bé, vaja que som amigues. No per que cada dia pesi menys, sinó per que cada dia m'agrada més tal com sóc. Ara bé, tenint un bloc de cuina, hi ha dies que és una mica complicat ser saludable, per això la flexibilitat del llibre m'ha encantat. 

Una de les preparacions que m'ha sorprès és aquest humus de remolatxa (no sé si a amb 2 m o amb 1!)

Aquí us presento la meva adaptació:

2 remolatxes crues sense pell
3 cullerades de pasta de sèsam (tahina)
1/2 tassa de llavors de carbassa (en la recepta original són de gira-sol)
4 cullerades d'oli OOVE (ell fa servir de primera pressió, no en tenia!)
sal marina sense refinar

(també hi va posar una culleradeta de comí en pols, i una de pasta d'umeboshi i un gra d'all...que jo no he posat)

Pebre negre acabat de moldre.

Posem tots els ingredients (menys el pebre, que el posem al final!) a triturar fins obtenir la cnsistència desitjada. 

He decorat amb pebre negre, i llavors de carbassa.

Em va servir com a esmorzar de cap de setmana, mig alvocat, tapenadada, sobre llesca de pa de sègol untat amb l'humus de remolatxa. Repetirem!!
No serà la darrera d'aquest llibre!! 


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada