Bundt cake de xocolata i taronja!

Bones, primera recepta del mes d'agost... mentida! és la primera que publico, jejejeje

Quan tens una llista de posts pendents per penjar que no s'acaba... puc dir que tinc més d'un problema, també he de dir que tots fossin com aquest! Per on començo? Quina és la primera? Cal que la publiqui? El que més m'agrada de les llistes, són les creus, posar una creu quan la faig, si la fotografio, si la edito i queda tasca eliminada quan la publico! Avui ho faré amb aquesta, i si en tinc ganes alguna altra! Així que m'hi poso!

He triat aquest bundt cake de xocolata, l'Olga experta en bundts em va passar (fa temps!)aquesta recepta del Nordic Ware. Gràcies bonica, muaks!!!
L'he versionat una mica, m'agrada fer-ho, i aquí en teniu el resultat:

Necessitem

230 gr de mantega a temperatura ambient
300 gr de sucre
4 ous ecològics
1 iogurt natural
4 cullerades de melmelada de taronja amarga ( jo he fet servir la melmelada de la Montserrat Rull)
350 gr de farina de rebosteria
15 gr de llevat químic
10 gr de bicarbonat
35 gr de cacau en pols (jo he fet servir cacau amarg de Chocolates Valor)
80 gr de taronja confitada tallada a trossos petits
80 gr de xocolata de 85% (Chocolates Valor) tallat a trossos
Un pols de sal

Pre-escalfem el forn  a 180º. Preparem el motlle amb força esprai desemmotllant, pintant amb un pinzell tots els racons i raconets del mateix, per no tenir problemes al desemmotllar (parlo amb coneixement de causa, podria posar l'enllaç al bundt en qüestió, però ves per on, és a la llista de pendents!)

Tamisem la farina, llevat, bicarbonat, sal i cacau en pols. Reservem.

Posem dins el bol de la KA, el sucre i la mantega, fins a tenir una textura esponjosa, per mi, l'ideal és que quedi d'un to blanquinós, començo a velocitat baixa força estona i després augmento la velocitat. quan està al punt tornem a baixar la velocitat.
Moment de tirar els ous, d'un en un, fins que no està totalment incorporat, no hi posem l'altre.
Aquí el Pol m'ajudava, ell trencava l'ou dins d'un bol petit i el posava dins, content per que era ell qui ho feia, però li mancava la paciència, l'enviava a jugar, i quan era el moment venia corrents i tornava a trencar i posar l'ou dins del bol. Tots 4!

Comencem amb la mescla de la farina i el cacau, per parts, alternant amb el iogurt i la melmelada, fins que està tot lligat.

Amb una llengua repartim els trossos de taronja i de xocolata.

Jo vaig fer servir el motlle de 4 bundts del Nordic Ware, Quartet, i la veritat és que en vaig quedar encantada, un dels bundts va ser per a nosaltres, el Pol en va esmorzar cada dia fins que es va acabar, i els altres 3 menjats amb la família!!!

Repartim la massa pels motlles i els posem al forn uns 45 minuts. Passat el temps els deixem refredar una mica i desemmotllem, hi posem sucre glaç per sobre, però hi haguéssim pogut posar cobertura de xocolata o bé melmelada...

Van quedar 4 bundts de xocolata i taronja.... ideals!



Els plats són de Kmon-Home

Per esmorzar amb melmelada de taronja!













Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada