Poltre amb mango i cols de Brussel·les!!

Ui ui ui com m'estic tornant!!! Massa carn!!!! (ara posaria l'emoticono que s'apreta el cap amb les mans!!!) 😱😱 jejeje ja l'he trobat!!

Vosaltres mengeu carn de poltre? Jo si... tenim una parada al mercat que em fa les hamburgueses al moment(doncs les vull sense all i pebre). I quan vull cuinar alguna peça de carn, sempre li explico el que vull fer i ell em dona el que vol!! I sempre l'encerta!!

Aquest cop em va donar una peça de carn del coll. Jo buscava una peça per estofar. Volia provar la cocció a baixa temperatura sense tancar al buit l'ingredient, vaja el xup xup de tota la vida. El fricandó el tinc una hora ben bona, aquest volia que estigués 4 o 5 hores...

Necessitem

600 gr carn de poltre
4 cebes de Figueres
400 gr de cols de Brussel.les
1 mango madur gran
Brou de pollastre suau
Vermut

En una cassola gran, amb tapa, posem oli, i escalfem. Quan l'oli està calent sofregim la carn salpebrada que ja ens han tallat a trossos per a estofar, i reservem. Mentre tallarem les 4 cebes en juliana, quan traiem la carn l'hi posem. Sempre amb el foc baix, deixem coure, sense preses, afegim una mica d'aigua un parell de cops. Quan te un color marró, afegim la carn, i el got de vermut. Esperem que el vermut s'esfumi (haurà passat una hora)i afegim el brou de pollastre tebi. Deixarem que passin dues hores amb la cassola tapada. I ja per acabar, afegim les cols i el mango tallat, mitja hora més...i llest!



Si ho deixem reposar d'un dia per l'altre... molt millor!!





Quina presentació us agrada més???


Unes coses sobre aquest plat:

El vermut a casa sempre hi sol haver vermut, una o dues botelles, Yzaguirre i Miró principalment, a vegades n'hem comprat d'altres, però sempre tornem als de casa. Avui no he posat cap dels dos. Coneixeu l'Anna Pié? o, aquest bloc? o Bodegas Anna Pié? fa temps que conec a l'Anna, relació blocaire!! I ens seguim via Facebook ara que ella és mare de twins! Sempre que penjo alguna foto a l'insta/facebook de vermut ella sempre em deia...per què no has tastat el meu... clar jo m'imaginava que hauria d'anar a Vila-Rodona a comprar-lo... i li vaig preguntar, a Reus on el puc trobar?
Em va dir el lloc i ja hi he anat un parell o tres de vegades... portes l'envàs... i l'omplen!!
L'Anna té unes bodegues que fan vermut (entre altres coses)... i quin vermut... Avui l'he fet servir per cuinar, i ara també ha entrat a casa als vermuts dels diumenges (bé, ja fa unes setmanes!!!) ...i ja no marxarà! (només en èpoques de règim!)

Cols de Brusel.les, jo tinc un problema amb la col, em sembla que sóc una mica al·lèrgica, en menjo i al dia següent tinc la llengua geogràfica (si us passa, sabreu què és!) la qüestió és que en menjo, no tota la que m'agradaria, però en menjo! Aquí de cols de Brussel·les no sempre en trobes. I el dia que en veus... ulls com a plats!! La culpa el viatge a Dublín, lloc on anàvem lloc on en veies o les podies menjar. Les havia de cuinar!!!  (la foto està a @padenous instagram)

I Mango, aquest va venir de convidat!!! Amb el Pere de la parada de fruites i verdures del mercat de Reus, hi ha molt bona relació, jo sempre pregunto i ell sempre em diu!! Marta que necessites?
Quan li comprava les cols de Brussel·les,  i li explicava per que les volia, em va dir has posat mai mango al rostit? I em va regalar un mango madur. A mi el mango m'agrada, però cuit amb carn? tenia els meus dubtes!!!
Olé Pere!!! Queda genial!!

M'encanta fer experiments a casa... i queden perfectes!!!

Si necessiteu res...

Petonets



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada