Cua de bou a la Minera!!!

Encara no em crec que jo hagi cuinat aquest plat!

De fa molt de temps que ho volia fer, doncs sempre he llegit que és tant i tant bona, melosa, tendra, però és carn!! I no només és carn, és cua de bou! És com els menuts, no puc amb ells... doncs amb la cua de bou, més o menys...Ara ja he trencat el tabú, l'he tastat, he verificat tot el que diuen i si estava brutal, però segueix sent cua de bou! Sé que si presento aquest plat a taula, triomfo!1!

Em sembla que mai havia comprat res a la parada del mercat que venen la cua de bou! El dia que hi vaig anar, hi havia la mare, i em va dir només n'agafes una? Vaig pensar, una i prou!!! Es que vull fer un experiment, m'hagués encantat fer-li una foto a la cara que va posar...jejeje

Em va posar una cua de bou, la va tallar en bocins.

Necessitem

1 cua de bou
salmorra
sal i pebre
2 cebes i un porro
2 alls tendres
250 ml de cervesa Minera Carbó English Porter, la vam portar de Sant Joan de les Abadesses, de la visita a la cervesa Minera un parell de botelles van venir cap a Reus. Ja tenia la recepta al cap! Cua de bou a la cervesa Minera!!!

Posem la cua de bou en salmorra, jo la vaig tenir una hora i mitja. passat el temps, eixuguem amb un drap de cuina, posem sal i pebre i la tanquem al buit. Jo ho vaig fer en dues bosses.

La coem durant 15 hores a 80º

He de dir que n'estic enamorada de la Rocook i us convidaria a tots a que la tinguéssiu a casa... la cua de bou la vaig comprar un divendres a la tarda, salmorra, i el mateix divendres a coure's... dissabte abans de dinar ja era cuita. La vaig refredar, en dues hores a d'arribar a 4º per que no es faci mal bé. I després congelar.

Per descongelar, el dia abans treure-la del congelador.

El dia que ens la vam menjar, en una cassola un bon raig d'oli, tenim les cebes i porro tallats i els hi afegim junt amb els alls tendres. Que es vagin fent. Quan ja comencen a agafar color, hi afegim la cua de bou, i la mica de suc que han deixat anar... té un aspecte gelatinós... i tot seguit la cervesa. Tapem i baixem el foc... unes tres horetes que vagi fent.

La veritat és que tenia els meus dubtes de com sortiria, i realment no sabia si a mi m'agradaria, i si li agradaria a l'Albert... Només us diré que ja m'està demanant que en torni a fer!!
-No tenim MINERA!!!!



Abans d'aquesta recepta havia fet l'stew amb Guiness.... la tinc pendent ho sé! Però aviat us la penjo!!

Com m'he tornat amb tanta carn!!!!






Si la podeu acompanyar d'una Minera... ja teniu un plat rodó!!

Disfruto fent això i disfruto més sabent que d'altres en gaudeixen! No tinguis por, intenta-ho... amb estima aconseguiràs un gran plat!!! I si, d'aquest plat n'he menjat poquet!!! (és carnota!!!!)










Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada