Eneko Atxa: Rovell d'ou tofonat! Cooking the chef!

Comencem l'octubre amb recepta del Cooking de Chef, a principis de Setembre ens van dir que era l'Eneko Atxa, cuiner jove i basc! Després de la repesca d'estiu ja hem van dir que venien fortes...i si, déu ni do amb l'Eneko!!! De ganes no me'n faltaven... però una cosa és el que veus i l'altre el que fas i l'altre cosa és el que surt!

Setembre, un mes bastant complicat, i com que ho sabia quasi vaig decidir la recepta el primer dia ( o el segon!!!) Coneixia el xef, havia vist un reportatge del seu restaurant i sabia com cuinava, vaig pensar, feina...i al veure la recepta que vaig triar no vaig mirar res més, durant el mes i veient que no feia res, n'havia mirat d'altres i... quasi que no publico...

La recepta de la discòrdia és el Rovell d'ou tofonat... al final versionada!!!!
He de dir que ara tinc la necessitat de tastar la recepta del xef, doncs si la meva estava bona... la seva com deu estar!!!

Les esferificacions és un tema que tinc pendent, ja tinc el kit per esferificar, però no he trobat el moment! Aquesta recepta sembla que hagis d'esferificar..però al fina al no!
La recepta de l'Eneko Atxa:

Rovell: Necessitem un rovell d'ou fresc de producció ecològica. Amb aquest producte cap problema, a casa gastem ous de gallina d'un conegut. 
Separem el rovell de la clara i el mantenim amb aigua.

Caldo: Aquí és on  he versionat, ell fa servir  48 ml d'aigua de tòfona negre i espesant (midó de moresc)
Jo vaig fer servir caldo de pollastre que vaig aromatitzar amb tòfona negra de cal Sosa ( i no vaig posar cap espesant, hagués pogut posar maizena, però no hi vaig caure). La qüestió que em va quedar líquid, i el resultat un pèl diferent.

Per muntar el plat, agafem els rovells amb cura de l'aigua, les escorrem, posem sobre la cullera de servir, punxem amb un punxó i amb una xeringa traiem un 25% de rovell. Amb una altra xeringa hi posem el caldo de tòfona bullint. Decorem amb escames de sal i tòfona ratllada.

Jo per muntar el plat vaig fer servir 3 rovells d'ou, i al final, el resultat no va tenir res a veure, fins i tot he estat a punt de no publicar-la, però...estava bo. 
El darrer rovell d'ou que va quedar sencer, vaig fer un forat amb un punxó, vaig treure amb una xeringa alguna cosa  més del 25% de rovell, amb una altre xeringa plena del caldo bullint de tòfona. De manera que al omplir-lo va coure el rovell. I pel damunt vaig fer servir una mica més d'aroma de tòfona.

Una mossegada de tòfona en boca!
No us perdeu aquest link, i veure-ho el mestre explicant la recepta,... fàcil...

Bon profit!

Si les voleu veure totes, punxeu aquí!
Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada