Mousse de Vermut Miró!

El cap de setmana del 17 de Setembre van fer el primer Expo Vermut Reus, una fira per endinsar-nos una mica en aquest món. La Glòria i jo allà!!

A mi el vermut no m'agradava. Tenia aquella imatge del meu avi al casal del poble i dient-me nena vols tastar això, i em donava un got que feia una olor forta que no m'agradava i marxava corrents, ell reia!!! 
Allò que em donava era vermut de poble, de la bota (no sé si de la terra Alta o del Priorat...però de dins la bota i servit amb sifó!)

No he entrat en el món del vermut fins bastant més tard... potser fa uns set anys, d'anar a fer l'aperitiu i tastar el vermut ( que no el Martini que tampoc m'agrada!!!) i descobrir el Miró, l'Yzaguirre i  més endavant n'he tastat molts d'altres...

Sempre amb gel, oliva si pot ser i TARONJA!!! (mai llimona!!!) Aperitiu ideal!

El vermut l'he anant incorporant en receptes, ideals per els sofregits...i en definitiva, a casa sempre n'hi ha. 

Vam anar a una taula rodona sobre el món del vermut, François Monti, Carles Prats, en Josep Sucarrats, en Xiscu Alberti i Manel Marqués, entesos i bebedors de vermut ens van fer la xerrada... 
Em vaig quedar amb unes paraules que va comentar en Carles Prats, incorporar el vermut no només a l'hora de l'aperitiu si nó també en els postres... 

D'aquí n'ha sortit aquest postre, mousse de vermut Miró:

1 sifó i una carrega de gas
200 gr de mascarpone
2 gr d'aga-agar
100 ml de vermut miró
2 cullerades de sucre glaç

En un cassó desfem l'agar-agar amb  ml de vermut, quan està desfet l'incorporem a la resta de vermut. Desfem les dues cullerades de sucre dins el vermut. Dins el got mesclador afegim el mascarpone i el vermut (amb l'agar-agar i el sucre) tanquem el sifó. Remenem i deixem a la nevera un parell d'hores bones. 
En el moment de servir hi posem una carrega de gas i servim...

El proper cop, posaré una mica de taronja per decorar...



A l'EXPOVERMUT es van poder tastar molts vermuts... i quants ens queden per a conèixer...

"Vermuts Miró, De Muller, Iris, Yzaguirre, Cori, Olave, Cinzano, Mercadal, Medvsa, Martini, Padró, Myrrha, Mascaró-Siset, Espinaler, Glass Pack, La Taverna, Sistaré, La Tipo Food, Zarro, Dos Deus, Fontalia, Montseta, L´Indià, Bericchó, La Cuesta, Bombas i Lagartos de La Hora del Vermut, Fabrica del Vermutillo, Pepito Bravo, Tarrauto´s, Food Truck by Cor de Bou, Bandarra, Murcarols, Can Calet, Escurís, Signo, Patates Laurie, Patronat de Turisme"

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada