Mandonguilles ecològiques...

Ja no recordava fer vacances a l'estiu! Sempre les feia al juny, setembre o octubre, però enguany toca juliol i agost... perfecte per que podré estar amb el Pol més temps, però,  no m'agrada estar de vacances al juliol i agost, ves per on!!! i la culpa... els mosquits i les al.lèrgies!!! (no entraré en detalls!!)

I de les llistes de coses pendents de fer quan estigui de vacances... jajaja res de res... ja les faré quan arribi el fred, afegint tot allò que m'ha passat pel cap durant les vacances que he de fer o m'agradaria fer. Si més no, divertit! Ara bé,si voleu que us canti les cançons dels gegants, o fins i tot us les balli, o que fem un zoo de Lego, amb terrari inclòs per posar els animalets dels Clicks, o anar amb bicicleta, o llençar-nos a la piscina com una bossa de te, o saltar les onades més amunt... i per relaxar-nos, mmmm llegim un conte... jo recordo que estant de vacances llegia llibres...més d'un... 

I si, de tant en quan cuino. I si puc faig la foto, i quan puc pujo el post. I si, no sé si li tocava a aquesta recepta o qualsevol altre de les que tinc pendents... 

Mandonguilles ecològiques. Les volia fer amb poltre, però fan vacances, i he hagut de triar vedella, com sabeu jo sóc poc de carn, i per això l'he triat ecològica. M'encanta que em triïn la carn, la pesin, li treguin allò que no és bo, i la trinxin davant teu. Qualitat assegurada.

400 gr de carn de vedella ecològica
2 Albergínies grans
Salsa de tomàquet
sal, sucre, pebre, oli 

Començarem per escalivar la albergínia (jo n'he escalivat més d'una, ja que engegava el forn!!!) uns 45 minuts a 200º, els hi faig una creu al cul i les mullo d'oli. Les anem girant i així les controlem. Quan estan toves ja estan fetes. En calent les pelo, així es manté el color de l'albergínia, si no em fa la sensació que enfosqueixen. Per a la recepta només en necessitem una.

L'altre albergínia, la tallem a trossos allargats i afegim oli i una mica d'aigua, tapada i a foc lent. L'anem movent. L'albergínia absorbeix molt d'oli, per això li poso aigua i la faig tapada.

Per la salsa de tomàquet, posem en una paella un raig d'oli i el tomàquet ratllat ( o bé tomàquet natural de pot) un pols de sal i un pols de sucre, a foc baix i que vagi fent.

En un bol posem la carn picada, un pols de sal un pols de pebre i la albergínia escalivada tallada a trossos petits. Amassem. Quan està tot lligat fem les mandonguilles. Sense ou.
Les he passat per farina integral, i per una paella per que agafin color.

Quan la salsa de tomàquet ja esta feta, afegeixo les mandonguilles, i l'altre albergínia que s'acabarà de fer amb la salsa de tomàquet.


Servides en petites cocottes! Però també pel taper!!!
Continuem remullant-nos!!! 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada