Amanida Vermella amb sardines confitades!!!!

Benvingut Agost, temps de tomàquets. Totes aquelles persones que tenen hort ho saben i els que no tenim hort, sort que tenim amics que en tenen. Gràcies @elganxet i família!!!

Addicta al tomàquet de l'hort, tomàquets ecològics, amb el seu color vermell intens, i la seva olor... No els hi cal fer res, com en aquesta amanida... 

Necessitem:

Tomàquets de l'hort
Sardines 
Pell d'una llimona
Maduixes
Sal, oli d'oliva i pebre

La idea d'aquesta amanida la tenen les sardines i com estan fetes!!! 

Sardines confitades segons "Cuina amb Joan Roca a Baixa temperatura"

Necessitem les sardines, d'una mida  mitjana. Les netegem, les posem en aigua i gel per tal de dessagnar-les durant 15 minuts. Un cop netes, sense restes ni sangs, les posem en salmorra amb aigua durant cinc minuts. Escorrem i assequem.
Agafem un cassó amb oli d'oliva i el posem al foc a 50º  amb la pell d'una llimona, pebres i, si tenim una fulla d'alfàbrega també (jo no en tenia). I coem les sardines uns 8 minuts. Per aturar la cocció refredem el cassó amb gel i aigua freda.


Ja podem treure les espines i tallar a trossos petits.

Rentem els tomàquets, i els partim a trossos.



A l'ecològic on compro determinades coses, tenien Maduixes de Vilanova, i sabent que volia fer una amanida on el vermell fos el color principal, no podia faltar.

Netegem les maduixes i les tallem a bocins. 

Muntem l'amanida. En un plat gran i posem els tomàquets, les maduixes i els talls de sardina confitada per damunt. Una mica de pebre i un bon raig d'oli. 

És una amanida totalment recomanable. 


Us atreviu a maridar-la? Dona molt joc!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada