Cooking the Chef: Martin Berasategui!!!

Tornem a ser dia 5, i tornem a tenir Chef al Cooking the Chef!!! Jo pensava que aquest ja l'havíeu fet i així he aprofitat per veure a qui heu cuinat abans que m'afegís al repte!

Aquest mes una mica complicat, i no per desconegut, sinó per massa conegut!

L'afortunat ha estat en Martín Berasategui, crec que no cal dir res més! I afortunats nosaltres de poder reproduir algun plat seu, o almenys, intentar-ho!!

La meva primera idea va ser fer cua de bou. Mai l'he cuinada i recordo que un cop vaig veure una recepta seva que em va cridar l'atenció, com que no sóc gens carnívora... va passar a la llista de pendents... a les darreres pàgines de quan ni era física (ara si la tinc!) i allà va quedar, oblidada...
Ara he recuperat aquella recepta, i la posposo per més endavant...prometo fer-la!!!

De les mil que he vist per fer... n'he fet dues, una per semblança a una recepta que fem a casa i l'altre per culpa de la peixatera i de l'aprofitament.

La recepta que fem a casa són els calamarcets amb ceba i la que he fet del Martín Berasategui són els "Chipirones encebollados"

Necessitem:

500 gr de calamarcets de mida petita
3 cebes grans (jo n'he fet servir 6 de Figueres, eren petites)
1 pebrot verd
1 gra d'all
2 dl de txakolí blanc ZUDUGARAI Getariako Txacolina (DO) 2013
1 dl d'oli d'oliva
sal (jo no n'he posat)

És ben senzill de fer i el resultat boníssim

Comprar els calamarcets, netejar-los. Traiem les bosses de tinta (i les reservem per a altres elaboracions), aprofitem per treure la "boca-cul" i els ulls.

Tallem la ceba a juliana fina i el pebrot també. (jo el pebrot el vaig fer a trossos petits!). Ho posem en una cassola amb la meitat de l'oli, a foc lent , i anant remenant... ha d'estar un parell d'hores, fins que el color de la ceba sigui marró fosc.

En una paella posem la resta de l'oli, els calamarcets i el gra d'all, els passem un parell de minuts i els posem amb la ceba, A la paella on hem fet els calamarcets, hi posem el txacolí i desglacem. Ho tirem amb els calamarcets i la ceba i ho deixem 10 minuts. Jo vaig deixar-los quasi 30 minuts seguint una recomanació del xef.

A menjar!!

Chipirones encebollados!


I qui diu que les segones parts mai no són tan bones? Doncs no és el cas.  La peixatera em va posar 2 calamarcets enormes entre els petits!!!  Era cap de setmana i havia comprat unes escorpores per a fer brou, res...peix de roca... que feien molt de goig.

Amb aquells dos calamarcets faria un arròs cremós de calamarcets... per mi sola!!! Vaig haver de guardar-ne una mica per l'Albert per que el tastés... Brutal!!

Necessitem (atenció mides per a 1!)

3/4 tassa de cafè d'arrós
2 calamarcets
1/2 ceba de figueres (petita)
1 gra d'all picat finet
una cullerada generosa de txacolí
1 cullerada d'oli d'oliva
Una mica de mantega
Formatge Idiazabal (jo no ho tenia previst i vaig posar Parmesà)
Sal i pebre negre
Brou de peix

Netegem els calamarcets, els tallem a trossos i reservem.

Fem un brou (jo el vaig fer d'escórpores!!)

En una cassola petita, posarem l'oli i la ceba, a foc fluix, quan està transparent afegim els calamarcets, i l'all, uns deu minuts ben bons, afegim l'arròs durant cinc minuts més i el txacolí, recorda una mica la manera de fer el risotto. Deixem que s'evapori el txacolí, i afegim el brou de mica en mica, i anem remenant, sal pebrem. Quan l'arròs està cuit, afegim la mantega. Servim amb el formatge ratllat, parmesà en el meu cas doncs no tenia Idiazabal.
I una bona copa de txacolí.


Arròs caldós de calamarcets i formatge


Les dues receptes estan tretes del llibre "Calendario de Nuestra Cocina Tradicional" de Martin Berasategui Ed Aurrera. Ara ja puc tornar el llibre a la Bibioteca!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada