Brioix...

Com passa el temps...ja recordava que havia fet brioix fa un temps, però no van sortir com els de la pastisseria...
Aquest dissabte pensant que faríem per sopar...vem decidir fer un pica-pica, una mica de foie, una mica de salmó fumat i pernil salat...això si, el salmó amb brioixos!

A Reus hi ha la pastisseria Padreny que sempre en tenen i són exquisits, hi l'altre lloc on en tenen és al Quesu (que els compren al Padreny) doncs ni en un lloc ni a l'altre en tenien...ja els faré jo!

 Doncs a fer-los, varem comprar un xapates petites per si no sortien bé!!! I les xapates van acabar congelades...i els brioixos...boníssims!

Per fer uns 15 brioixos necessitem:

150 ml de llet
100 grs de mantega pomada
100grs de sucre
 25 gr de llevat de forner
1 pols de sal
3 rovells d'ou
Les clares per pintar-los
i uns 350 grs de farina, que després van ser un xic més

En un bol gran hi posem el sucre, la llet, el llevat esmicolat, el pols de sal i la mantega a bocins petits. Amb les mans ho amassem, tenim ja separats els rovells i els anem afegint un a un. Al final hi afegim la farina, jo ho vaig amassar amb la "llengua" així t'embrutes menys les mans. Queda una massa d'una peça i si només hi poses els 350 grs de farina et queda una mica enganxifosa. Després posem farina sobre el marbre i fem boles amb la massa. Treballem les boles per que quedin llises, i les anem posant en una safata de forn sobre paper de forn. Quan estan tots col.locades, esperem una mitja hora, per que la massa incrementi. Al final les vaig pintar amb les clares d'ou utilitzant un pinzell de silicona. Els posem al forn 15 minuts a 180º.

El resultat aquest:


Un cop fets i fotografiats, els obrim i els suquem amb tomàquet, tallem el salmó fumat i quasi es mengen d'una queixalada!!!!

 Un sopar senzill, però que ve de gust, no?

11 comentaris

  1. Uy, este pa dols esta molt bo, y pots posar-te el que vuit-ges dins, fantàstic.besets.

    ResponElimina
  2. recordo quan era petita que la meva àvia per esmorzar em feia brioixos farcits de pernil salat, i recordo el contrast de sabors que era meravellós, m'agradava mooolt! ara me n'has fet venir ganes, i he recordat el sabor de la infantesa!! petons

    ResponElimina
  3. T'han quedat espectaculars. I mira que fer brioix és molt difícil! Trobo jo, vaja. Així que a Reus hi ha pastisseries bones, bones...? Serà qüestió de deixar-s'hi caure... he he. Petonet

    ResponElimina
  4. No sé com seríen els anteriors però aquests semblen millors que de qualsevol pastisseria. T'han quedat perfectes de forma i m'imagin que per dedins degueren ser ben tendres. A més la proposta que ens fas de ficar-lis salmó fumat em pareix genial!!!!!

    ResponElimina
  5. Boníssims els brioixets!!!! amb el que vulguis, i acabadets de fer... perfectes!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Òstres, aquests sí que t'han quedat de pastisseria, eh! Quina bona pinta!!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  7. Carai! Sembla que ha estat la setmana del brioix: al meu bloc he penjat el que jo he fet. Em sembla, però, que la recepta és un pèl diferent. La propera vegada provaré la teva.
    http://pimpampa.blogspot.com

    ResponElimina
  8. N'havia fet fa temps, i trobava que era molt pesant haver de fer dues fermentacions. dius que només vas esperar 30 minuts, ho haurem de provar!

    ResponElimina
  9. fantasticos estos briox y el relleno es de los que me encanta
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  10. Marta, no n'he fet mai de brioxos. Em sembla una molt bona recepta per a començar.
    Bon cap de setmana,
    nani

    ResponElimina
  11. Hola, tens un blog molt interessant, tens un premi al meu blog:
    http://vadeteca.blogspot.com.es/2012/09/mhan-donat-un-altre-premi.html
    Petons!

    ResponElimina