Conill amb escamarlans...

Ahir va ser un dia totalment culinari...matí aixeca't aviat i cap al mercat...m'esperava un dia llarg, molta feina i al final satisfacció personal!
Jo sempre dic que jo no sé cuinar, només repeteixo receptes, les versiono...i ahir no vaig parar de versionar...al matí sola, i a la tarda acompanyada!!!

Començo pel matí...i més endavant ja us penjaré els de la tarda!

Anava al mercat en busca de llagostins, però, uns escamarlans es van creuar pel meu camí...eren petits i feien un goig...fiu!... com que només en necessitava una dotzena...em vaig decidir per fer conill amb escamarlans...si no hagués fet pollastre amb llagostins...en definitva un mar i muntanya molt fàcil de fer... i el resultat espectacular...fins i tot jo vaig menjar conill!!!

Necessitem

1 conill
12 escamarlans
Vi dolç

Per la salsa:
1 ceba petita
2 nyores
1 rajola de xocolata
2 llesques de pa
3 grans d'all
2 pastanagues

En una cassola que pugui anar el forn hi posem oli i l'escalfem, començarem per passar tots els ingredients que necessitem per la picada, primer sofregim dos grans d'all i després el pa (que si és del dia abans millor) un cop sofregit cap al morter, que també hi posem un gra d'all cru, i la carn de les nyores (previament remullades)i la xocolata...ho piquem tot bé i reservem.
Passem els escamarlans per la cassola i reservem. El conill, jo l'he comprat ja tallat, però ho podeu fer vosaltres mateixos (és més econòmic!!!), el sal-pebrem i el passem per la cassola i reservem. Si cal afegim una mica més d'oli, posem la ceba tallada i quan comença a agafar color hi afegim les pastanagues tallades molt fines, quan les pastanagues estan toves les posem junt amb la ceba i l'oli a un got del turmix, hi afegim també la picada i un got d'aigua...tot pel turmix i reservem.
Dins la cassola i posem una mica d'oli i un altre cop el conill, quan l'oli està calent, hi afegim el vi dolç i deixem que s'evapori. Hi afagirem la barreja que hem preparat amb el turmix, i tapem la cassola deu minuts. Despres hi posem els escamarlans, i ho coem cinc minuts més, llavors ho rematem al forn que ja el tindrem calent (quina calor feia a la cuina!!!!) a 180º...i ho deixem 10 minuts més destapat... el resultat aquest:




Espectacular!!!!

4 comentaris

  1. Amb aquests ingredients de categoria i aquesta salseta per no para de sucar pa, t'ha sortit un plat de 10!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un marimuntanya de tota la vida que està per sucar-hi pa. A mi el conill no m'agrada massa, però substituït per pollastre serà un plat genial!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  3. Mira què... no t'agrada el conill però no pares de cuinar-ne!!! Serà que li agrada mooooooooolt a...?
    PTNTS versionadora de receptes, jejej

    Dolça

    ResponElimina
  4. Un mar i muntanya deliciós, els escamarlans i el conill son un molt bon matrimoni al plat i pel meu gust
    Petons

    ResponElimina