Món St Benet....i La Fonda!!!

Perdre'm per aquests móns de Déu...i mai millor dit!!! Cap al Monestir de St.Benet a Sant Fruitós de Bages....una visita programada amb un mes d'antel.lació, buscar una data a l'agenda i reservar les visites i la taula al restaurant, per sort la Montse i la Glòria se'n van encarregar de tot...i he de dir que fins i tot no es van oblidar de contractar el sol!!!! Va sortir tot rodó i des d'aquí us animo a anar-hi...un consell, assegureu-vos de tenir-ho tot reservat!!!

Al matí visita al Monestir, una passejada per "Mil anys d'història d'un monestir"...una representació audio-visual molt ben parida que ens va portar a les diferents etapes que va passar aquest indret...no ens va deixar indiferents!


El claustre...per què tots els claustres són tant especials? A qui no li agradaria poder tenir-ne un a casa seva...seguiré somiant...


Després d'aquesta ruta per les entranyes del monestir (cripta inclosa) vem contractar la visita a la Fundació Alícia...a mi ja m'hi haguèssin pogut deixar, una horeta descobrint "Els sentits dels sentits" se'm va fer curta, es com si el mateix Adrià t'expliqués les coses més sencilles com poden ser els sentits...En tenim 5 o 6 sentits? no us ho diré...
I després a donar un cop d'ull a una petita exposició que tenen allà muntada...



A la cuina ben poca cosa i varem fer...però en fan moltes...cursos, trobades, activitats diverses...m'estranya que cap grup de bloggers no n'hagi organitzat una!!! (aviso a navegantes!!!)



Després a dinar...a La Fonda, de la meitat dels plats em vaig deixar la foto...ja se sap...només jo feia fotografies als plats!! Per 25€ varem degustar un menú de dos plats i un postre a triar entre diversos plats!


Carpaccio de vedella adobat amb herbes provençals




Amanida de primavera, varietat d'enciams amb flors




Timbal de cuscús amb verdures macerades amb un oli de menta...



Bacallà confitat, patata, ceba i sobrassada cruixent...



Les postres delicioses, totes!!!

Per la tarda a quarts de sis teníem la visita de les estances del sobreclaustre, "Un dia en la vida de Ramon Casas"... una visita modernista dels anys 20, Ramon Cases pintor i vividor de l'època i les seves aventures per la seva residència d'estiu...no es podíen fer fotos a l'interior...Genial!

I encara vem tenir temps per deixar-nos caure pels horts, pel Mercat de Primavera i per la botiga de "souvenirs" plena de delicatessens culinàries!!!



Que bé ho ha fet Catalunya Caixa i posar-ho al nostre abast!!!

Petonets a tos els participants i una abraçada molt forta...em quedo... amb els riures que vem compartir!!!

8 comentaris

  1. Quina sort poder gaudir de tantes activitats i en un dia fantàstic!
    A mi també m'agradaria visitar Món St Benet, i més ara que ens ho recomanes amb tanta energia!!!!! A veure si començo a mirar l'agenda i trio un dia...

    Petons ( a tu i a les amigues que t'han bé t'organitzen l'agenda!!!!)

    ResponElimina
  2. Hi vaig anar ben aviat farà tres anys. El mateix recorregut i amb dues criatures de 6 i 9 anys en aquell moment i una panxa immensa. Tots, absolutament tots, en vam sortir encantats i amb ganes de repetir... Amb un agraïment especial a la Fonda. i la sensibilitat cap a les intoleràncies alimentàries.

    ResponElimina
  3. Me n'has fet venir moltes ganes de tornar-hi...mira que ho tinc al costat i nomes hi he anat una vegada....
    una crònica molt maca.
    petons

    ResponElimina
  4. Amb les ganes que tenim de visitar Mon St. Benet, i amb el teu resum encara mes i
    La Fonda amb aquests plats Ummm. Es nota que vareu disfrutar molt de tot plegat.
    Petons

    ResponElimina
  5. Això es el que jo en dic aprofitar bé un dia. I pel que veig us vàreu posar les botes a la Fonda!. Doncs, això, un dia molt, però que molt ben aprofitat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. llàstima no haver estat la Glòria que anomenes!!!

    Envejota, però envejota sana.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Això sí que és un dia ben aprofitat, des de la primera visita fins a la última, passant per un dinar extraordinari.
    L'any passat vam fer un dels tallers de cuina organitzats per la Fundació Alícia i també ens van agradar molt!

    ResponElimina
  8. Bon dia vas passar! Amb els blocaires varem organitzar una visita a la Fundació fa un o dos anys...

    ResponElimina