Cuscus alternatiu....

Per motius laborals, darrerament no estic massa temps a la cuina...i pels mateixos motius quasi ni omplo la nevera...malgrat tot menjo cada dia, almenys un cop com déu mana...(això si, l'esmorzar que no falti...mai!!!)

De quatre coses que tenia per casa...en vaig fer un cuscus...a la nevera tenia un tros de pebrot verd, un tros de pebrot vermell, 4 carxofes (collides de casa...petites però molt bones), uns alls tendres (cebes i una!)...pasta o cuscus? ...cuscuc integral...veure'l a l'armari em va fer pensar que seria la millor manera d'aprofitar les restes de verdures...
Primer vaig netejar els pebrots i després netejar de fulles les carxofes, tot tallat ben petit, d'alls tendres un parell, també tallats petits, un raig d'oli i al foc.
Mentres, el cuscus...vaig posar a bullir una cassola amb aigua amb sal i un parel de fulles de llorer, quan l'aigua començava a arrencar el bull, vai posar un colador i dins tres tasses petites de café plenes de cuscus. Anar remenant el cuscus i amb cinc minuts era fet. El vaig deixar reposar tres minuts més, tapat dins la mateixa cassola fora del foc.

Les verdures començaven a agafar color, un raig de vinagre d'arròs, una mica de soja i espècies...concretament garam masala i pebre negre...llavors només calia afegir el cuscus, i remenar-ho tot bé, una mica més de soja....i llest!

El resultat aquest:


Una bona manera d'aprofitar les verdures, i amb un toc oriental a la vegada!

4 comentaris

 1. M'encanta el cuscus amb verduretes, la pròxima vegada en compraré d'integral!
  Petonets Marta!
  Sandra

  ResponElimina
 2. A vegades amb quatre coses mal comptades i l'imaginació surten plats prou bons!!

  Si m'haguessis avisat hauria vingut, jo estic en aquest mateix procés que tu, molt atabalada i poca cuina, jejej... pewrò una estoneta per un cafetó l'hauriem de trobar, no et sembla?

  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 3. Òstres, jo tinc un pot sencer cous-cous a l'armari i mai trobo el moment de cuinar-lo. Potser aquesta recepta serà la meva inspiració per al dinar d'avui!

  Petons!
  La Taula d'en Bernat

  ResponElimina
 4. Hola, sovint faig cuscus com acompanyant de la carn, però no l'he fet com a plat principal.
  Quina bona idea!
  Avui és la primera vegada que visito el teu blog, però hi tornaré sovint ja que t'he afegit a la llista dels meus blogs que segueixo.
  Petons

  ResponElimina