Gazpatxo sòlid...

El gazpatxo és un dels meus plats preferits a l'estiu...són 10 segons a la Thermomix... i, evidentment, versiono la recepta !!!

500gr de tomàquet
1/2 cogombre
1/2 pebrot vermell
Sal
Oli i vinagre
Aigua
8 fulles de gelatina

Pelem el cogombre. Els tomàquets, ben nets i partits a quarts, i, el pebrot un cop rentat li treiem les llavors. Tot dins del got del Thermomix, amb un pols de sal, un bon raig de vinagre, l'oli i l'aigua. Res més, connectem la màquina 10 segons a velocitat màxima i llest, el tastem i si cal rectificar d'oli, sal o vinagre o fem.
D'aquesta manera quedarà un gazpatxo de color taronja, si voleu que surti de color vermell, afegiu l'oli al darrer moment.
En aquest cas vaig fer l'experiment de la gelatina...posar les 8 fulles de gelatina amb aigua (és la mida que recomanen per un litre!!), quan han perdut la rigidesa, posar en un cassó al foc amb una mica d'aigua. Quan s'han desfet, incorporar al gazpatxo i remenar bé.
Posar-lo en um motllo i deixar-ho unes 3 hores a la nevera. Passat el temps podrem menjar-nos el gazpatxo amb forquilla i gavinet!

Aquí amb una mica d'orenga pel damunt i un raig d'oli d'oliva:






Bon profit! Fresquet passa molt bé!

7 comentaris

  1. Marta, és un experiment interessant que m'agradaria fer per una vegada.

    La veritat és que no crec que ho fés més d'una vegada per que una de les coses que m'agrada del gaspatxo és que sigui una sopa.

    Ara, per experimentar ja m'agradaria tastar el que ens has proposat, que segur que està molt bó. A sobre queda molt maco :-)

    ResponElimina
  2. Que original!
    I així, com tu, pots decorar-lo per damunt amb alguna cosa o afegir-li un crostó de pa cruixent!

    Quina bona idea!

    ResponElimina
  3. Quina bona idea!, crec que t'ho copiaré per a uns aniversaris pendents on vull fer vàries cosetes de pica-pica bones...T'ha quedat genial i les fotografíes són molt bones. A reveure!

    ResponElimina
  4. Guapa, fins i tot versionem el gaspatxo!!! Interessant, però jo una miqueta com l'Oscar, m'agrada menjar-me'l amb cullera!!
    El primer que menjaré quan torni a casa serà GASPATXOOOOOO!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Marta,

    Deu n'hi do amb aquest gaspatxo.
    Te una pinta sensacional, amés de ser molt i molt original.

    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Genial aquest gaspatxo, realment refresca sols mirar-lo!

    ResponElimina
  7. mmmh! quina pinta més bona.

    sens dubte, aquesta sarsuela enia que estar deliciosa :)

    salutacions, et segueixo ;)

    ResponElimina