Mousse de Fredolics

Quin fred que està fent aquest dies...passejant pel mercat vaig veure uns fredolics...i la sopa de fredolics em va venir al cap... tothom diu que és tan bona i jo ni l'he tastat ni l'he fet mai...a casa tenia unes receptes i vaig veure el fàcil que era...i més amb uns fredolics caçats aquell mateix matí per un veí de Riudoms !
El cas era, que ni passaria el cap de setmana a casa... ni volia gongelar-la,em sabria greu !!...així doncs canvi de recepta...tinc uns dies un exemplar de "La millor cuina dels bolets" d'en Llorenç Petràs i de receptes ni ha varies, però m'ha vingut al cap fer-ne una mousse!

M'agradaria poder escriure el què se sent quan fas una mossegada a una torradeta de pà amb mousse pel damunt...mmmm...això i les ganes bojes que m'agafen d'anar a la muntanya a veure si al gun bolet em veu...fan que ara em comformi anant al mercat i gaudir del que hi ha en aquestes èpoques...aviat arrivarà la primavera i podré acompanyar a algú que en sàpiga a caçar bolets...

Aquí tenim els fredolics, n'hi havia una caixa plena i feien un goig...amb aquella oloreta a bosc humit...
Fer la mousse ha estat molt sencill:

300 gr de fredolics
150 ml de nata per cuinar
1/2 porro
sal i pebre
nou moscada
4 fulls de gelatina
Unes nous....per la foto!

Primer posar els fulls de gelatina amb aigua.
He espolsat bé els fredolics, mirant que no tinguessin gens de terra...
En una paella he posat una mica d'oli i el porro tallat a rodantxes finetes, quan ha començat a agafar color he afegit els fredolics sensers, uns deu minuts, hi he afegit la nata líquida i els fulls de gelatina...ho he deixat fer xup-xup cinc minuts més i he salpebrat i posat una mica de nou moscada...he reservat uns fredolics dels més petits per a decorar i la resta ho he posat al got del turmix, tot ben trinxat...posar dins als motlles i jo els he tingut tota la nit a la nevera...

Ha estat el meu esmorzar d'avui al matí:


De veritat boníssim!


N'he agafat un parell i els hi he portat al xic que me'ls va vendre,el Pere de Cal Pere, en el seu dia em va aconseguir els ruibarbres i ara me'n està buscant un altre...ell estic segura que també ha tingut un bon esmorzar!!!
Bon profit...he de dir que també vaig comprar uns xiitake frescos...crec que aviat m'acompanyaran uns fideus!!

15 comentaris

 1. Marta; Sento -com tu- aquesta olor de bosc, i quasi no sento en el paladar aquesta mousse de fredolics, tant suau i melós.
  De segur Marta, que l'has gaudit d'alló tant i tant bé aquesta mousse. Que vaigi de gust Marta¡¡ :-D

  ResponElimina
 2. Marta, m'agraden moltissim els bolets: fredolics, ceps, rovellons, tan és... tinc fredolics envasats (per mi) miraré de fer aquesta meravella de mousse.
  Gràcies!!!!!

  ResponElimina
 3. Quina manera més deliciosa de començar el dia!. Es veu una textura fantàstica!. El teu proveïdor de bolets i ruibarbres segur que va estar ben content!.

  ResponElimina
 4. Quina pinta Marta! nena, tindrem que anar al teu poble a comprar!
  Petons

  ResponElimina
 5. Marta bonica, m'ha encantat aquesta proposta. Té una textura ideal, i de gust...amb els fredolics ha de ser fantàstic.

  Petons
  Núria

  ResponElimina
 6. Això si que és un esmorzar de luxe!
  Una abraçada!
  Gemma

  ResponElimina
 7. Quin esmorzar més bo!! M'encanten els bolets i no trigaré gaire en fer aquesta mousse.....ni el sorbet de gin-tónic....

  ResponElimina
 8. Aquesta mousse t'ha quedat molt fina, ideal per a un paeritiuu de luxe. Tot i que per esmorzar m'imagino que també ha de ser boníssssima!

  ResponElimina
 9. Marata, reina:
  Ja me'l imagino. Mmmmmm. bo, bo.
  Petons.

  ResponElimina
 10. MMMMMMMMMM....Sembla que sento la olor d'aquests fredolics...aquesta mousse es un plat per quedar bé!
  UN PETÓ!!

  ResponElimina
 11. Els fredolics, en Mouse terrina, sopa, ó amb carn son molt bons.

  ResponElimina
 12. Bona , bona aquesta mousse de fredolics... encara que siguin de Cal Pere! Quan vagis amb algú que en sàpiga i te n'ensenyi a caçar ja ens en portaràs, oi?????
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina