Tatin de préssec

Darrerament me'n adono que les mares es preocupen pels fills, per a qualsevol cosa...i la meva especialment es preocupa pels seus fills, en dono fe! (...el pare també més a la seva manera, je je je) i qui cuida a la marona????
Em va portar un préssec dels que a mi m'agraden...
Doncs bé, vaig comprar pasta de full...per a fer-lo en tatin...
La tarta tatin, originalment feta de poma, és la meva perdició....però mai he gosat abusar-ne...
Vaig rentar i pelar el préssec, i el vaig tallar a trossos...en una paella calenta el posem amb mantega i sucre...aquí si sou molt dolços hi poseu més sucre, o sucre moreno, o de canya, o "aspartamo" si el voleu fer una mica light...i mantequilla si el tros és una mica generòs millor... i a foc lent i anem remenant. Afegim una culleradeta d'esència de vainilla líquida (o en pols..).
Mentre prepararem la pasta de full, jo la vaig tallar i posar en motlles individuals...esperar que el forn estigui calent a 180º, i 10 o 15 minuts de forn...algun dia hauré de fer la pasta de full...
El présssec ja estarà en el seu punt, omplir els motlles i posar cinc minuts més al forn...:

A l'hora de menjar si tens una cullerada de gelat....millor...si no sense!

Boníssim!

8 comentaris

  1. Què faríem sense les mares que ens cuiden tant, eh? Je je je...
    Molt bona idea fer les tains individuals, són aquelles tartes que fan de mal tallar a l'hora de servit, en canvi així queden molt ben presentades. M'apunto la idea ;)

    ResponElimina
  2. La tatin sempre l´he menjat amb pomes però recordaré la teva recepta quan la prepari de nou crec que ens agradaria moltíssim i a més individual!!...petonets

    ResponElimina
  3. La Tatín és el pastís més meravellos dels que es fan i es desfàn els dies senars de lluna plena.

    En sóc fan també.

    Els de la teva foto em fan venir salivera!! Quina pinta!

    ResponElimina
  4. que bona aquesta tatin! pel que expliques, no només vas canviar la fruita, també vas canviar l'elaboració i la vas fer del dret en lloc de fer-la de cap per avall, ho haurem de provar.

    ResponElimina
  5. Els préssecs són una de les fruites que més m'agrada, però no he fet mai res cuit. Serà qüestió de tenir en compte aquesta tatin.

    ResponElimina
  6. Mmmmm! Deliciosa aquesta tatin. I amb préssec quasi millor que amb la poma. T'ha quedat molt melós i molt ben presentat. M'apunto la recepta!

    ResponElimina