Tataki de Tonyina...

Aquí va la meva primera aportació:

hemc 36 - cocina asiática y oriental

He de dir-vos que aquest tema m'atrau...i m'encantaria saber-ne....però mentres tant adapto receptes, en aquest cas de la japonesa el TATAKI DE TONYINA....i primer cop que el faig...

Necessitem un tros de tonyina fresca (depén de quantes persones) jo vaig fer uns 250gr
Pebre negre
Oli de sèsam
Salsa de soja japonesa
1 tros de jengibre fresc

Netejem a consciència la peça de tonyina, espines i nervis fora!. Cobrim tots els costats de la tonyina amb pebre acabat de moldre. La deixem reposar fins l'hora de menjar.

Tallem el jengibre a llàmines fines i les escalfem amb unes gotes d'oli de sèsam en una paella, en aquest oli on haurem saltejat el jengibre i passarem la tonyina. Un cop el jengibre estigui daurat el treiem de l'oli i el deixem amb paper absorvent per que tregui l'excès d'oli i el cobrim amb salsa de soja.
Com que l'oli estarà calent, i amb flaire de jengibre, i posem la tonyina i la deixem fer per cada un dels costats, ha de quedar feta de fora i crua de dins...
Tallem a daus i servim amb la soja i el jengibre.


El proper cop una menys de temps...

El posar-vos a la boca un tall de tonyina, un de jengibre i la soja...és una delícia... la tonyina com que era fresca es desfeia... us convido a que tanqueu els ulls i us ho imagineu!

8 comentaris

  1. Bonísssim!!! Si senyora, sera sencilla però molt bona!!

    ResponElimina
  2. Marta, quina pinta més bona aquesta tonyina!! Però a mi el ginger no m'agrada gens!! :(
    Petons!

    ResponElimina
  3. Marta, la tonyina feta d' aquesta manera m' encanta!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  4. A mi sí que m'agrada el gingebre fresc, trobo que amb la mesura justa queda un gust molt bo i molt oriental. Una gran aportació al HEMC!

    ResponElimina
  5. Mmmm m'encanta el tataki de tonyina i del que sigui t'ha quedat estupendo !!!

    petunets

    ResponElimina
  6. Buenas, acabo de encontrar tu blog, me parece interesante...lo seguiré visitando!!

    un saludo
    jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  7. Hola! No et conec de res, però un dia vaig trobar la teva pàgina per casualitat, tot buscant receptes, i me n'he tornat en una gran fan!! Normalment només agafo idees, però ahir vaig seguir fil per randa la recepta del tataki de tonyina i va sortir deliciós! Seguiré entrant per aquí, i tu continua cuinant! =)

    ResponElimina
  8. Per cert, saps el millor? que vam acompanyar el sopar amb un pa de nous fantàstic que van portar els meus amics. Ara que hi penso, fa gràcia la casualitat!

    ResponElimina