Roma...

Sens dubte Roma és preciòs...la Ciutat Eterna....si hi has d'anar fes-te amb una bona guia, un bon calçat, i una bona planificació del viatge!

I si com jo, pots gaudir l'estada amb una persona que se sent un Gladiador, i a més és un enamorat de Roma....millor que millor...


Tres dies donen per molt...més de 1500 fotos...moltes coses visitades i moltes coses que van quedar pendents...Jo com possiblement qualsevol que hagi estat a Roma vaig tirar uns cèntims a la Fontana di Trevi per assegurar-me la tornada!

Ha estat un viatge curt però intens, molt intens...vem fer cas de recomenacions de companys que ja hi havien estat, també de la documentació dels pares...i internet: GENIAL!

Gràcies a la ROMA PASS moltes de les coses les vem fer gratuïtes o amb un agraït descompte i el més important transport públic free!

Us deixo unes fotos, potser no les més maques, però si són una petita pincellada.... i les que queden al tinter...aniran a l'àlbum...

No sé si anomenar els llocs o no:

Els ponts....i les vistes....i algún transport públic que no era gratuït:


Les fonts...sort d'elles per paliar l'exceciva calor que van fer aquells 3 dies, els Srs del temps en deien CALDO...
La quantitat de places, la peculiaritat dels carrers adoquinats, les fonts, la quantitat d'esglèsies per tot arreu...a cada un dels barris restes de Roma...i romans, bé potser a l'agost erem més turistes passejant i passant calor...però va valer la pena...
Em van decepcionar una mica els mercats, per fet de ser estiu i estava tot CHIUSO PER FEIRA...(respecte al menjar ja en parlaré un altre dia)
I com no... estan a Roma ens vem sentir prop de Déu, per començar l'hotel era un antic convent de monges a la Via Urbana, i després mostres a tot arreu :inclús dins la basílica de Sant Pere i als Museus Vaticans....
He de dir que sants, verges, àngels i Papes...i simbols de Papes...també van ser fotografiats!
Vosaltres veu poder fer fotos dins la Capella Sixtina? (la resposta me la guardo...no sigui que em tanquin el blog!)...i l'altre: veu fer fotos de la roba estesa? o dels carabineris? o de les motos?...mmm....
Vull pensar que tornaré a Roma....em vaig quedar amb les ganes de veure moltes coses, com la Fontana delle Tartarughe, passejar per la Villa Borghese, menjar en un restaurant Kosher al barri jueu, tastar la pasta o pendre un capuccino calentet...(...no ho vaig fer...exactament!)
I a part de trencar la càmera de fotos, i quasi perdre l'avió de tornada...us la recomano...

9 comentaris

  1. Ciao Bella! gràcies al teu reportatge, ens has fet sentir com si haguèssim tingut vacances aquest estiu. Gràcies bonica.

    ResponElimina
  2. Nena, a mi m'agrada cada cop més, Roma! QUan hi tornis m'apunto!

    ResponElimina
  3. Benvenutta,
    Roma, és la meva ciutat preferida,és on millor m'hi trobo, ara però fa temps que no hi hem tornat. Magnífic reportatge gràfic que ens acosta a la ciutat eterna i que fa que ens creixin els ullals.
    Baci

    ResponElimina
  4. sens dubte vas fer bé de tirar les monedes a la fontana de trevi perquè val la pena tornar-hi, a roma sempre hi trobaràs coses noves i interessants per més cops que hi vagis. per cert, això tastar la pasta expressat com a desig per a la pròxima vegada vol dir que no en vas menjar cap dia???

    ResponElimina
  5. Vermells, felicitats per les 100.000!!!

    Mar...t'aviso... a 3er de BUP ja em vaig quedar amb les ganes d'anar-hi!

    Café de Nit, envejable també el vostre viatge a London!

    Manel...he de tornar-hi per menjar pasta, no en vaig menjar!

    Ptnts

    ResponElimina
  6. Roma és d'aquelles ciutats per repetir, pots tornar-hi els cops que vulguis que sempre et queden llocs per descobrir.
    Unes vacances genials!

    ResponElimina
  7. Benvinguda un altre cop, Marta¡ i després d'aquest viatje a punt per tornar-hi, pel que he llegit... Salutacions Marta¡¡ Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  8. Marta, que guay, i quina enveja, no he estat mai a Roma, tot i que he estat a Itàlia 3 o 4 vegades, imperdonable ho sé! Xulissimes les fotos!

    Un petó! Beth

    ResponElimina