Olis Bellaguarda 1 - Mil full de patates amb ous de guatlla aromatizat amb tòfona negra

Avui començo una col·laboració amb els Olis Bellaguarda, feia temps que no en feia cap i em fa especialment il.lusió.   M'han deixat tastar 3 olis 

Les Trilles OO Arbequina VE aromatitzat amb tòfona negra 

Les Trilles OO Arbequina VE

1921 Bellaguarda OO Arbequina VE Premium


i us proposo tres receptes, espero que us agradin i a ells també.



patates al caliu amb ous de guatlla
Mil fulls de patata amb ous de guatlla amb oli Les Trilles aromatitzat amb tòfona negra.




Crec que la millor manera de tastar i gaudir d'un bon oli és amb una recepta senzilla on podrem notar totes les flaires d'aquest.

Començo amb "les trilles" un oli d'oliva verge extra arbequina aromatitzat amb tòfona negra, jo sóc de les persones a qui els hi agraden les tòfones i em moro per un ou km0 tofonat. Aquest oli l'havia de tastar amb ous!

Patates al caliu amb ous de guatlla o el que és el mateix Mil full de patates amb ous de guatlla aromatizat amb tòfona negra

Necessitem 

Patates 
Ous de guatlla
sal i pebre
Oli Les Trilles


Farem les patates al caliu, directament a les brases, no sempre és possible fer-les però si en tenim ocassió ja és un punt extra al plat.

Patates al caliu

                                                 


Netegem les patates, que no hi hagi restes de terra, i les emboliquem amb pell, com sempre s'ha fet amb paper d'alumini i les deixem a la vora o a sobre les brases. L'altra opció és fer-les al forn, posant-les sobre una font punxades i embadurnades d'oli, uns 40 minuts (dependrà del gran que siguin i la quantitat que en posem) .

Traiem la pell, si estan ben cuites, la pell quasi salta sola.


Per fer-ho més bonic, amb un tallador he marcat la patata i n'he fet dos tubs, que després amb la laminadora en faré fulls prims.

Agafem una paella, posem dues gotes d'oli de tòfona i amb el mateix troquelador hi posem a dins l'ou de guatlla. Quedarà de la mateixa mida que hem tallat les patates. Quan està fet amb compte, traiem l'ou i muntem el plat.

Posem a la base les patates i a sobre un ou en cada torre de patates, sal de l'Himalaia per sobre i un raig d'oli de Les Trilles aromatitzat amb tòfona negra.

I a gaudir!


                                                                                  

2 comentaris