Les millors Trufes de xocolata al rom!

Sabíeu que fa que no escric al bloc des del dia del meu aniversari??? ... fiu

La veritat és que oportunitats n'he tingut, però no objectiu. I segueixo reivindicant el bloc com a bitàcola personal. (Això se'n diu excusa, com els que diuen que deixaran de fumar... igual...)

Avui us volia portar una recepta d'aquelles que has de saber fer!!!! I fer, a la perfecció!!! 

Us ho dic per què és un fons d'armari que et por treure d'un compromís: 

TRUFES DE XOCOLATA

 A mi no m'emocionen les postres que portin licor, però les trufes en són l'excepció, potser per que les que faig jo en poso el toc just per què a mi m'agradin, però és igual a mi m'agraden de xocolata forta ( com que no en tenia de 70% les he fet de 64%)



trufes de xocolata
Trufes de xocolata


Necessitem per a fer unes 10 trufes (depèn de la mida que les feu!)

100 g de xocolata Manjari de Valrhona

100 g de nata líquida per a muntar

Rom al gust

10 g de mantega 

Cacau en pols per a decorar


45 g de xocolata amb llet (40%) Jivara de Valrhona

Escalfem la nata en un cassó, i per altra banda, desfem la xocolata amb tocs curts (30 segons i remenem) fins arribar a uns 40 graus, que la xocolata ja estarà desfeta.

En el bol de la xocolata tirem la nata, i amb una espàtula o llengua, ho integrem bé. Posem el rom, i la mantega fins que es desfasi. Queda una pasta de xocolata lluenta. Deixem un parell d'hores a la nevera, que la mantega de cacau comenci a cristal·litzar. 

Ens posem guants i fem les boles, com quan érem petites. 

Temperem la xocolata amb llet (segons les instruccions del fabricant, Valrhona sempre la posa i no falla mai) i passem les boles. Finalment arrebossem amb cacau en pols. 

Poden durar fins a tres mesos... però el dia que publiqui aquest post, ja no en quedarà cap! 


La setmana que ve veureu per què les necessitava, tot i que he preferit fer-les avui per a fer un regal. Allò que diem fons d'armari! 

Ara m'han quedat pendents les receptes de la Belén (@cupcakesagogo) i de l'Ester (@ester.roelas) però necessito xocolata primer!!!

I receptes de trufes en tinc varies al bloc, per mi les més bones les de te matxa...us deixo l'enllaç per si les voleu intentar fer.

trufes de xocolata
Trufes de xocolata

                                     

Si vols que segueixi publicant les receptes que vaig fent, només cal que m'ho diguis... i gràcies si has arribat fins aquí!


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada