TOM KHA GOONG (Sopa Tai)

Aquí teniu la primera recepta que vaig publicar de sopa thai, la cuina oriental és molt habitual a casa, m'agrada cuinar-la, experimentar i més que m'agradaria. 

Aquest estiu que he estat separant les fotografies i tota la informació del viatge a Tailàndia i va sortir el receptari del curs de cuina que vaig fer a Bangkok.  I a investigar sobre el tema.

Normalment es coneix com a: TOM YAM i després la pots fer del que vulguis, però en realitat es diu TOM YUM i en el meu cas de gambes, llavors : TOM YUM GOONG

I en realitat aquesta sopa no és una TOM YAM, sinó una TOM KHA la diferència entre una i l'altre és la quantitat de llet de coco, al TOM YAM se'n posa una cullerada i al TOM KHA se'n posa molt més.

Però sigui YAM o sigui KHA és a la catalana, doncs no hi ha ni galanga (substituïda per gingebre),  ni fulles de  llima kaffir (substituïdes per llima).

Un altre ingredient que ells fan servir és la pasta de xile, de colors verds i vermells i de diferents graus de picant. Ara no en tenia, i vaig comprar xile picant en una botiga asiàtica de Reus. (Queda apuntat buscar-la en pasta, o sinó la compraré on-line que a ca l'Amazon he vist que la tenen)

I la salsa d'ostres, és una habitual a casa, aquesta precisament me la van portar els meus cunyats en un viatge a Tailàndia que van fer abans de la pandèmia, amb la sort que caduca el 2023.


TOM KHA GOONG



TOM KHA GOONG

SOPA TAI


Necessitem

Brou de peix (ceba, peles i caps de les gambes, sal i gingebre)

500 ml de llet de coco
Gambes grosses
1 Ceba petita ( o mitja ceba gran)
Mig pebrot vermell
Gingebre tallat a trossos petits
1 cullerada gran de salsa d'ostres
1 cullerada de postres (o dues depèn del picant)
1 cullerada de postres de sucre morè
Coriandre, una mica per posar amb el sofregit i l'altre per decorar
Julivert
Suc de llima i ratlladura de llima
Noodles de blat i ou ( o d'arròs)
Oli de coco

1. Començarem per a pelar les gambes i separar les cues del cap i les peles.
2. De les cues en traiem el fil negre

3. Fem el brou amb les cues i els caps de les gambes. Primer sofregim mitja ceba petita, quan ha agafat color afegim les peles i els caps (no tots, doncs volem que  sigui suau, la resta els reservem). Amb la cullera els aixafem que deixin anar tota la substància. Ratllem una mica de gingebre al gust i una mica de sal.Tirem una mica de licor i deixem que es redueixi (això és molt nostre, ells no ho fan pas). Afegim aigua i quan comença a bullir, ho deixem 15 minuts. Passat el temps colarem. Reservem.

Ells fan servir brou de verdures o de pollastre suaus, jo he preferit fer-ho de gambes.


4. Al wok, posem oli de coco i escalfem. Quan està calent hi posem ceba i pebrot vermell. Deixem que es faci uns cinc minuts. hi posem coriandre i julivert picats.

5. Baixem el foc, posem la salsa d'ostres, el sucre morè, els trossos de gingebre tallat petit i remenem. Aquí jo hi he posat dues cues de gambes tallades petites. 

Si el féssim de pollastre ara posaríem el pollastre tallat a trossos que es cogués bé. 
6. Posarem el caldo de peix, i la llet de coco, ho deixem bullir tot junt 10 minuts, quan tirem els noodles a l'aigua, podem tirar les cues de gambes al wok. 

7. En un cassó, posem aigua i quan bulli posem els noodles (espaguetis), el fabricant deia 4 minuts i passats el temps els colem i afegim al wok. Els hi donem dues voltes.

8. En el darrer moment, afegim el suc de llima, a mi m'agrada posar una mica de ratlladura de la pell de llima i coriandre per sobre.


TOM KHA GOONG

Si heu arribat fins aquí, moltes gràcies, si voleu fer cap comentari serà benvingut i si voleu passeu pel meu instagram @padenous que intentaré penjar com faig la recepta, em falta fer el muntatge i ho penjo.

Moltes gràcies

3 comentaris

  1. Tan poc que som d’aquest tipus de cuina a casa🤦🏻‍♀️

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Tan poc que som d’aquest tipus de cuina a casa 🤦🏻‍♀️

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens encanta, i provar coses noves orientals , ja saps que m'encanta!!!!
      El dia que vulguis t'ho deixo tastar!
      Ptnts

      Elimina