Tàrtar de Gamba

Abril, començo amb recepta i així si tinc temps en penjo dues!


REFLEXIÓ


Com va el confinament? Jo estic fent tele-treball per tant, temps per fer Marie Kondo als armaris, neteja a casa, exercici a tope i posar-me en forma, doncs no, la veritat és que no. Però el que si he notat és que instagram està més viu que mai, i la veritat és que tothom està súper motivat i inspirat i vulguis o no s'encomana!
Tele-treball si, i amb això guanyo dues hores de desplaçaments (que més o menys faig al dia en temps de rutines), aprofitem aquestes dues hores que em permeten organitzar-me millor el temps. Som-hi quins són els meus objectius? el bloc, instagram, facebook...sé que no ho són però són palanques per aconseguir el que vull i com ho porto? de moment abandonant Facebook que m'aportava el 50% de les visites d'aquest bloc, i com ho porto? Bé molt bé, aquest bloc és la meva bitàcola, el meu full de rutes, la meva evolució. És obert i per què? potser pot servir a algú,  però en realitat em serveix a mi per veure el abans i el després, ara no, però quan disposi de temps potser si.

I si, una mica de Marie Kondo he fet al congelador de casa! Rutines: al mes d'octubre o novembre, sempre compro gambes de les bones i les congelo. Per les Festes sempre em toca fer un àpat, i disposar de bon producte és essencial i a mi m'agrada.

Enguany van quedar unes gambes que no vaig utilitzar, i han anat desapareixent en brous i falses cremes de gambes, fins que, el COVID a aparegut. Fem neteja de congelador, res unes cues de gamba que no saps què fer-ne?

TÀRTAR DE GAMBA


En fem tàrtar o carpaccio, avui li toca al tàrtar!!!! (i si tàrtar de gamba, que es trobi i sense anisakis!)

Amb les cues de gambes netes, les fem a daus i reservem.

Farem una salsa per acompanyar el tàrtar.

Un parell de peles de gambes i els seus caps
1 tomacó
sal, sucre
Licor triat

En un cassó petit, hi posem un raig d'oli i un tomacó a trossos, foc lent i que es vagi sofregint,amb una mica de sal i un pols de sucre, posem les peles i el parell de caps de les gambes i triarem el licor que hi volem posar: si volem que tingui un punt dolç, hi posem un xerès, si volem un punt més fort, hi posem un cognac (de fet hi podem posar el licor  que vulguem, aptes moscatells, ratafies , vi rancis, whisky i fins i tot vermut! En funció de les existències del moble Bar)
Tirem el licor triat i deixem que se'l begui. Aixafem amb un morter les peles i els caps.
Posarem una mica de'aigua i seguim aixafant,
Colem i en surt un concentrat que tirarem per sobre el tàrtar.

El resultat és aquest:

tàrtar de gamba
Encara sobren unes peles de gamba que aniran al brou de dissabte...

Si es vol al final, es posa un toc de pebre triturat.

Una delícia per al paladar! I si, estem confinats però contents de poder de gaudir dels nostres més i els nostres menys, de tot s'aprèn alguna cosa, no?




4 comentaris

  1. Si hi trobo un raconet al congelador amb gambes ja sé què en faré.
    Cuida't molt.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Has aprofitat molt bé el raconet del congelador!!! Una recepta fantàstica!
    Petonets i cuideu-vos molt!
    Olga

    ResponElimina
  3. Si les gambes les té en un raconet, no vull ni pensar que hi deu tenir al centre!
    Fantàstica la recepta Marta!
    Salut!
    Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  4. A casa rient, diem que ens ha agafat el virus Marie kondo, em sembla que tothom hem aprofitat fer desfer nius i altres. Del congelador, també ens va agafar, ara a esperar de poder-lo omplir amb bons productes ;)

    Salut

    ResponElimina