Mandonguilles amb salsa!

A qui no li agraden les mandonguilles A mi m'encanten i la culpa d'aquestes les te l'Olga, quan les vaig veure vaig pensar què bones! I quan em va enviar un whatsup dient-me que si li passavem la foto de les nostres sortejava un motlle, vaig pensar: al lío!!!

Vaig fer la seva recepta, versionant-la una mica, doncs al petit de la casa els xampinyons li agraden mig-mig, com diu ell, si li poso una salsa només de xampis, em diria que no, però uns quants si.

MANDONGUILLES AMB SALSA

Necessitem:


200 gr de carn de vedella triturada
200 gr de carn de porc triturada
1 ou petit
pa ratllat
Una mica de sal, pebre, julivert i canyella
Jo, all no en poso, però en podeu posar

Ingredients
  
Preparem els mandonguilles: posem la carn, l'ou batut, sal, pebre,julivert i una culleradeta de canyella i ho barregem tot bé, anem afegint el pa ratllat fins que agafi la textura que vosaltres volgueu, ha de quedar una mica enganxifosa. En mullem les mans i les formem. Procurem que totes siguin més o menys de la mateixa mida. Quan estan llestes,  les deixem reposar d'un dia per l'altre, això no ho havia fet mai, i la veritat és que no li va malament.


Mandonguilles


Al dia següent, jo vaig fer cas de l'Olga, un altre cop i les vaig fer al forn. Pre-escalfem el forn a 200º, un tem una safata amb una mica d'oli i escampem les mandonguilles. Depèn del tamany i del torrades que les volgueu, les tindrem més o menys temps. A mi m'agraden tirant a poc fetes, i després amb la salsa ja s'acabaran de coure.

SALSA de Tomàquet amb xampinyons i albergínies:


1 porro petit
1/2 ceba
1 albergínia petita
uns quants xampinyons
3 Tomàquets madurs grossos (400grs)
un pols de sal i sucre
60 grs d'oli, si cal n'afagirem una mica més

La salsa la vaig fer amb la Thermomix, i així anava acabant de fer les postres. Ho vaig fer a primera hora del matí, i al migdia com que les mandonguilles ja estaven fetes, quan començava a coure-les, vaig començar a escalfar la salsa per acabar-ho de coure tot junt.

Us explico la salsa!

Vaig posar la part blanca del porro i la mitja ceba en dos trossos al got de la TH, triturar 10 segons a velocitat 5, baixem amb l'espàtula
Afegim l'oli.
Programem 7 minuts a velocitat 1 temperatura 90ºC (vigilem el temps per la quantitat de ceba/porro que afegim)
Passat els 7 minuts, hi tirem els tomàquets. Triturem tot plegat 5 segons a velocitat 5. Ho baixem amb l'espàtula.
Programem 15 minuts a velocitat 2 a 100ºC afegim el pols de sal i de sucre.
Trossegem els xampinyons i l'albergínia amb el gavinet, m'agrada torbar-los.
Passat el temps, el tomàquet encara no està fet, si veiem que li falta una mica d'aigua n'afegim. Programem 15 minuts més a "velocidad cuchara" i "giro inverso" 100ºC, tirem els xampinyons i les albergínies.

M'ha costat una mica reproduir la recepta, doncs jo faig servir la TH i no miro el q faig: és a dir poso deu minuts, trituro, poso "velocidad cuchara", molt poques vegades he seguit una recepta guiada, potser per que fa molt temps que la tinc, i quan les he intentat fer guiades, la he variat mentre la feia...

Ja tenim llesta la salsa. Reservem pel migdia.


Agafem una cassola, posem una cullerada d'oli, escalfem, i hi posem la salsa de tomàquet, albergínia i xampinyons a foc lent. Ja tenim el forn pre-escalfat a 200ºC, haurem posat les mandonguilles amb una mica d'oli. Passats deu minuts, les traiem i les posem a la cassola, deixem deu minuts que facin xup-xup i llestes per a menjar.


mandonguilles
A la cassola! Llestes per menjar!

                                 

Per cert, el sorteig del motlle era per si feiem la mona!!!
Gràcies Olga per la recepta ;)4 comentaris

 1. Marta!!! Moooltes gràcies!!!
  Has enriquit molt més la recepta! Quina salseta més bona!
  Molts petons i una abraçada forta,
  Olga

  ResponElimina
 2. Un luxe de recepta de mandonguilles!
  A qui no li agraden ?!
  Una abraçada i cuideu-vos molt!
  Palmira

  ResponElimina
 3. Quan les va fer l'Olga ja em van agradar molt . ara em segueixen agradant...tant o més!

  PTNTS
  Glòria

  ResponElimina
 4. Quin goig que fan, l'acompanyament d'albergínies m'agrada molt!!

  petons

  ResponElimina