Tempura de flor de carabassó!

A punt de començar la tardor, aquella nostàlgia dels dies d'estiu, aquella calor que ara enyorarem... i aquell producte d'estiu, que ben aviat deixarem de tenir i com sempre haurà passat l'estiu i no n'haurem gaudit com haguéssim volgut!

Sinó m'afanyo ja no puc penjar aquesta recepta!!!

Tempura de flors de carabassó:

Aquestes flors van ser un regal d'agost, en plenes vacances meves... cuinades acabades de collir i la foto va aparèixer a principis de setembre...allò que diem, cuines avui, fas la foto, t'ho menges fred o l'endemà i ho publiques a trossos i a bocins, i si fas un "stories" a instagram...es publica per parts...bé...


La veritat no volia deixar de publicar aquesta recepta, doncs a casa sempre les hem fet arrebossades tal i com fem els bunyols de carxofa (atenció recepta de la mami de l'any 2008!!!). Fa dies de la recepta (sempre penso que l'he de millorar jejee)
I degut a la meva passió per la cuina i l'estima per tot el tema oriental... fa un parell d'anys les vaig versionar en tempura, i fins ara no en penjo la recepta...


La tempura la fem amb 3 parts d'aigua freda i 2 parts de farina de tempura, un pols de sal (o no, depenent de què és la tempura) remenant i si queden grumolls no passa res, els trobarem en forma de boles sobre la flor!

I en dic falsa tempura, per què faig servir les proporcions de la tempura i faig servir farina d'arròs, que tampoc és farina de tempura, però és d'arròs i com que en fan els motxis (per cert recepta pendent també) així se li ha quedat!

I les dues parts d'aigua les substitueixo per gasosa fresca. Ho barrejo tot junt, un pols de sal, queda una massa líquida i no masses grumolls. ho deixem a la nevera, amb un bol amb aigua i glaçons (un fred bany maria) a sota per mantenir la frescor.

Netegem les flors (poden tenir formigues!) i les banyem per la massa.

Tenim un cassó (tipus el d'escalfar la llet, petit i un pèl fons, així estalviem oli i és el més semblant a una fregidora) amb oli calent i banyem les flors, quan comencen a enrossir les traiem de l'oli i les passem per paper absorbent (per retirar l'excés d'oli).
(les flors les faig amb oli de gira-sol, altres verdures o peixos amb oli d'oliva!)


I ja les tenim a punt per posar sobre l'amanida!

Aquesta anava amb albergínies a la nanbanzuke (en escabetx) però us ho explico un altre dia!! voleu?


flor de carabassó
Un regal, de l'hort a l'olla!


tempura, flor de carabasso
Pintem les amanides amb tocs diferents!
I com m'agraden la varietat d'amanides a l'estiu, i el que més m'agrada el producte de temporada!!!! Ara vindrà el fred i a mi, no em venen de gust, massa fredes! No?

2 comentaris

  1. Bona aquesta versió teva de la tempura. I m'agrada aquesta manera de donar color a les amanides!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Marta...ens portes una recepta que és una delicatessen! Tot et queda espectacular!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina