La veritat no em puc queixar, com que no havia fet quasi vacances, vaig començar a fer-les tard i forces dies, com sempre volent fer moltes coses i acabant fent-ne d'altres totalment diferent...
Potser que comenci l'activitat blocaire, no? I ho faig amb una recepta que mai em pensava que posaria al bloc... "CALLOS A LA MADRILEÑA" a casa meva mai ha estat tradició ni fer ni menjar tripa, però a casa l'Albert si! Us diré més, jo tot el que són menuts... ben pocs (amb l'excepció del fetge de pollastre rostit!)
A vosaltres us agraden? en cuineu? en cuineu però no en mengeu?
L'Albert diuen que els fa molt bons, i feia dies que volia fer-los a la Madrilenya, i aquest estiu l'he ajudat a fer-los!
Necessitem per 6 persones (més o menys)
1 kg Tripa de vedella
400 gr de careta de porc (també pot ser morro o orella)
2 peus de porc sencers
1 xoriço vermell asturià
1 Morcilla asturiana
2 cebes de Figueres
1 tomàquet ratllat
1 got de vi blanc sec (per cuinar)
2 cc Pimentó dolç
2 cc Pimentó picant
3 fulles de llorer
Sal
Oli d'oliva
Comencem amb els peus de porc i la careta que els posarem amb sal a la nevera un dia i mig per a curar-los bé.
Dessalem els peus i la careta, posant-los en aigua una mitja hora.
Com que comprem la tripa bruta, doncs és més saborosa, l'hem de netejar bé. En una olla gran posem els "callos" tallats a trossos quadrats (2 cm per 2cm, més o menys), la careta tallada a bocins (de la mateixa mida que la tripa) i els peus tallats per la meitat. Ho cobrim tot amb aigua i ho fem bullir uns 20 minuts per treure totes les impureses. Passat el temps, ho colarem, i canviarem l'aigua, junt amb una ceba pelada i sencera, i tres fulles de llorer. No hi posem sal, doncs els peus i la careta ja li donaran el toc de sal, si després queda dolç, ja n'afegirem.
Ho posem a bullir, al menys tres hores a foc fluix.
Al mateix temps en cassola farem el sofregit. Tallem la ceba a la brunoise (ben petita) i la sofregim, quan comença a agafar color, posem les cullerades de cafè de pimentó, dolç i picant, remenem bé amb compte de que no es torri (sinó pot amargar) i afegim el got de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, afegirem el tomàquet ratllat, i tres cullerots d'aigua de bullir la tripa.
Quan està fet, hauran passat més o menys 45 minuts, ho aboquem a la olla on s'està bullint la tripa, peus i careta.
Quan ha passat un parell d'hores (encara li queda una hora de cocció), punxem la morcilla i el xoriço per què deixin anar els seus greixos i els posem sencers a la cassola. Aprofitarem per tastar de sal i picant i rectificar si cal.
El xoriço i la morcilla són asturians, per què tenen un toc fumat, i li deixen un gust molt bo.
I els peus de porc, li donen la untuositat de la gelatina al suquet que queda.
Passades les tres hores de cocció, mirem si la tripa està feta, si és així, parem el foc. Traiem la morcilla, xoriço i peus de porc i deixem refredar. Un cop freds tallarem la morcilla i xoriço. I aprofitarem per treure els ossos dels peus de porc i tallar-ne la carn. Ho tirarem tot a l'olla altre cop.
Ho deixem reposar un dia per l'altre, dins la mateixa olla i serà molt més bo (diuen els experts jejejeje)
Cal parar la taula, un bon plat de tripa, un bon vi negre i un bon tros de pa.
I si t'agraden ... en gaudiràs!
Mmmm...a mi m'agraden moltíssim! Els he cuinat poques vegades però menjar-ne moltes! Em quedo amb la recepta, Marta!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Gràcies Olga, jo no puc menjar-los, ho intento però no puc! Ara almenys puc gaudir de l'acompanyament: el xoriço, el vi i la companyia!!!
EliminaPtnts
Si t'agraden en gaudiràs! A tu què et sembla, jo en gaudiré o no 🤔
ResponEliminaPtnts
Glòria
Tu ets de les meves, si vens a tastar-los, posarem més xoriço jejeje
EliminaPtnts