Gelat de tomàquet!!!

Des de que tinc la geladera, de tot en faig gelat (també he vist que no he publicat recepta, jejeje...algun dia ho prometo)! 
És estiu i a casa els vegetals i les fruites són el pa de cada dia, tot i així no ha de ser pas avorrit... Amb els darrers tomàquets que hem van regalar (d'aquells que te'ls menjaries a mossegades!) en vaig fer gelat. 

Fer gelat de tomàquet...sense greixos, té el seu què! 

Necessitem 

500gr de tomàquets (ja nets)
50 gr de sucre
1 cullerada de sal
25 gr d'Instagel

Fem una creu als tomàquets, per que després d'escaldar-los (uns segons amb aigua calenta) ens surti la pell millor. Els obrim i li traiem les llavors. La polpa ha de pesar 500 gr. La triturem que quedi ben líquida, afegim la sal, el sucre i l'Instagel.

Tenim el bol de la geladera a punt (ha estat dins al congelador 24h), muntem la màquina i li tirem la barreja. L'he tingut 40 minuts a velocitat 2.

La textura un cop acabat de fer era espectacular, i de gust boníssim... després he pensat que podria haver afegit alfàbrega picada, però no sé si li hagués pogut el gust. En aquell moment vaig fer aquest mateix plat, però no la foto. 
La foto la vaig fer l'endemà, evidentment el gelat havia anat al congelador, el vaig deixar reposar a la nevera uns 15 minuts, i va quedar més textura de gelat. Va a gustos!

De fet presentat amb alfàbrega fresca i mozzarella... un raig d'oli per sobre i sal Maldon... Un plat d'estiu d'aquells que sempre triomfen!




Bon profit

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada