Conill a Baixa temperatura!!!

Reconec que des de que va entrar la Rocook a casa, cuinem diferent! Si em direu que és cara, però tothom té els seus hobies i les seves preferències, i quan vaig veure que la podia finançar sense interessos, m'hi vaig llençar de cap, i he de dir, que molt contenta.

Abans de tindre-la, feia els meus pinitos amb la cuina al buit fent servir el forn i la Thermomix, que té controlador de temperatura.

Per a fer aquest plat vaig estar fullejant el llibre "Cuina amb Joan Roca a Baixa temperatura" té un índex d'aliments amb els graus de cocció i temps, buscant com havia de fer el conill, i sorpresa la meva no hi és!!! Doncs a provar toquen!

Vaig comprar un conill, amb cuixes i espatlles separades. Vaig posar sal i pebre, un brotet de farigola, i una mica d'oli, i els vaig tancar al buit (per separat).

85º 45 minuts

Poses la Rocook en marxa, amb una cassola amb aigua, quan arriba a la temperatura desitjada, posem les bosses, i a esperar 45 minuts.

Quan està a punt d'arribar a la fi, escalfem una paella amb un pèl d'oli, ben calent, i quan han  passat els 45 minuts traiem les bosses de l'aigua, les obrim, han deixat anar el seu suc que també el posarem dins la paella,  l'objectiu enrossir el conill. Altrament conegut com a doble cocció.

Les dues bosses que no ens havíem de menjar, les vaig refredar amb aigua i gel per parar la cocció i les vaig guardar a la nevera pel dia següent.

Ho vaig acompanyar amb uns tirabecs fregits i pebrot, ceba i albergínia blanca  escalivats.
Resultat: un conill tendre i gustós...


Bon profit

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada