Pastís de llagostins! May Hoffman Cooking the chef!!

Ja hi tornem a ser, dia 5 de juny, a les portes de l'estiu i després d'haver fet vacances!!!

M'encanta el repte de Cooking the chef!! Cada mes ens proposen cuinar un plat de un cuiner/a!! Aquest mes li fem un homenatge a la Mey Hoffmann tot just a principis de maig de l'any passat ens deixava, tot deixant un savoir faire al darrera.

A principis d'any vaig estar mirant els cursos de rebosteria que fa a BCN , per anar-hi, i vaig estar molt temptada, però m'hipotecava els dissabtes de tot un curs! El cost del curs, més els desplaçaments a BCN i el tema del cangur...van pesar massa! Queda allà, algun dia espero almenys gaudir-ne d'algun monogràfic!

Estava molt perduda del plat que faria, el meu germà petit fa uns mesos i va anar a sopar, i m'havia passat les fotos de l'àpat que va gaudir! Tenia en ment aquells plats i no trobava receptes!

Sort que la Manu va passar un enllaç al grup oferint l'índex del llibre "Auxili tinc convidats" de l'Ed Cruïlla em va anar de perles...triar un títol i demanar recepta: Pastís de llagostins!

Vaig tirar el dia per fer-lo em vaig mirar per sobre els ingredients que necessitava, els vaig comprar...i arribat el dia vaig llegir-me la recepta! Del que m'imaginava, al que era...res de res! I vaig comprar els llagostins frescos!!! Donem-li una oportunitat, sinó ja no tens temps de participar! I fet!!!

Necessitem per a 4 persones:

12 llagostins
500 gr de ceba
50 gr de mantega
2 cullerades d'oli de gira-sol
5gr de sal
80 gr d'olives negres ( jo vaig fer servir les mortes amb pinyol!)
Alfàbrega
Oli d'oliva per pintar el pastís

Ingredients per a la massa:

200 gr de farina
100 gr de mantega
50 gr d'aigua
2 gr de sal
2 gr d'orenga

Comencem per la massa, agafem un bol gran, posem la farina tamisada, i la mantega tallada a dauets petits, la sal, i l'orenga (una miqueta més que els dos gr que diu la recepta!) i amb les mans anem anem barrejant i afegint aigua de mica en mica. Quan la massa està lligada. Fem una bola i la deixem reposar 30 minuts a la nevera.

Per altra banda, posem una paella al foc, amb oli, jo en lloc de l'oli de gira-sol vaig fer servir oli d'oliva, les cebes, sal i sucre, a foc lent, tinguem la paella al foc una hora llarga, les meves cebes van estar 1 hora i mitja, i afegia aigua mentre s'anaven fent.

Passada la mitja hora ja podem donar-li forma a la massa. La recepta diu que l'estirem fins a 2cm de gruix i que en fem cercles de 15 cm de diàmetres, no em va agradar la idea i vaig agafar el motlle rectangular de fer pastissos de pasta de full amb fruita i crema!! La vaig estirar fins a un gruix de 2 cm i la vaig deixar caure sobre el motlle. Uns cigrons al damunt i cap a dins el forn que el tenia a 200º durant 15 min (ella els tenia 8 minuts, però el motlle era diferent!)

Netegem els llagostins, separem cap i peles que guardarem per fer un brou. Passem per una paella sense oli cinc segons, a mi m'agraden poc fets, això va a gustos!

Moment de muntar el pastís, ceba per sobre, olives (les mortes les meves preferides), i els llagostins...pintem amb oli d'oliva per sobre i fulles d'alfàbrega...

El vaig dur d'aperitiu a casa la sogra, avui dinem amb Mey Hoffmann i va volar!!!




Bon profit!!

I si voleu veure les altres receptes del repte!!! Aquí les teniu!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada