Baba al rom...

Vaig enamorar-me d'aquest postre el desembre de l'any passat, va ser a cal Jubany, des de llavors he buscat la recepta màgica per fer-lo.

El Gran Àpat de Can Jubany amb maridatge
Després el vaig tastar a un restaurant italià a BCN, i no em va dir. I l'amic Lluís em va recomanar una botiga a BCN i realment molt bons, sort que no visc a BCN, la temptació estaria servida... quantes hores de gimnàs em costaria!! 

3,5€ la unitat!! Ara, estan molt bons!


El món dels blocs i de les receptes de cuina està assortit a ca l'Internet, per tant  n'he tret dues receptes la primera de l'Oriol, i la segona me la va passar la Glòria en aquest enllaç 

De les dues receptes, n'he fet una, i he de dir que mentre la feia hagués desitjat tenir una Kitchen Aid!!!

Vaig fer servir dos tipus de motlles, un petits de bundt cake i uns altres també petits de paper de panettone. En van sortir 4 i 4.

210 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
3 ous mitjans
14 gr de sucre
un pols de sal
70 ml de llet sencera
60 gr de mantega

Primer escalfem la llet, desfem el llevat i la meitat del sucre.

Posem al robot de cuina els ous i el pols de sal,i l'altre meitat del sucre fins que dupliquin, això ho fem amb el globus. Un cop acabat traiem el globus i posem el ganxo. Tamisem la farina de mica en mica, quan està tot barrejat amb el ous, anirem posant la llet amb el llevat i més farina tamisada. Ho amassem durant 5 minuts, és molt important que no quedin grumolls. I que tampoc treballem en excés la massa. Quan ja està, desfem la mantega al microones i la tirem sobre la massa. Ho tapem i ho deixem reposar amb la massa, que vagi entrant. Que reposi 30 minuts. I tornem a amassar, fins que no s'enganxi a les parets.

Untem els motlles amb mantega i farina i els omplim fins la meitat. I els deixem que doblin el seu volum.

Escalfem el forn a 200ºC. Tot a punt per enfornar.
Baixem a 180º i els deixem 15 minuts

Refredem i desemmotllem.

Per l'almívar de Rom necessitem:
500ml d'aigua
100 ml de rom
250 gr de sucre.

En una cassola gran posem l'aigua, quan comença a estar calenta afegim el sucre, remenem i esperem que es desfaci el sucre. Quan està desfeta, ho traiem del foc i afegim el rom. 

Deixem que baixi la temperatura i els banyem, ofegant-los sense por! 

Per deixar-los brillants hi posem melmelada d'albercoc rebaixada amb aigua. Jo no ho vaig fer, però el proper cop alguna cosa faré!!!

Mentre feia la recepta, no les tenia totes... però al final els vaig haver de repartir o m'haguessin fet mal!!! I darrerament tot em fa mal al michelin!!! 

Repetiré la recepta segur, almenys per repetir la foto!!!




Els millors els del Jubany, flamejats amb rom... i que consti que jo recordo més textura de brioche...


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada