Baci di Dama...

El passat mes de Febrer feiem una escapadeta a Florència, quatre dies... No he fet post ni crec que el faci, però com canvia la perspectiva d'una ciutat que vas visitar fa més de vint anys a com la veus ara. Ens va encantar de nou! Viatge intens que va començar amb un intent fallit per aterrar a Florència, que et posa allò que no tinc per corbata, per acabar aterrant a Bologna. A part de l'imprevist de l'avió, quatre dies intensos d'art, molt d'art, caminar, molt caminar, escales, moltes escales, bon temps, riures i molt bon menjar... Un viatge ARTFODIE! vaja!

Al museu de Michelangelo vaig comprar tres petits llibres, doncs vaig voler entrar en una cadena de llibres, i només apuntar-m'hi ja sabia que jo la trencaria. Hagués pogut passar de tot i ja està, però no ho vaig fer. Vaig comprar un llibre per l'Anna a qui jo li havia de fer i un per la Glòria doncs a través d'ella em vaig apuntar, i evidentment un per mi. D'aquí en va sortir una col.laboració entre les tres... proposar-nos de fer una recepta del llibre, que ara publicarem i demà a Girona ho comentarem!!!

Entre les tres vam triar una recepta i que avui publiquem.

La recepta triada va ser els BACI DI DAMA...unes galetes que recorden als nostres ametllats, i la massa a mi em va recordar els polvorons. Un cosa bona i senzilla de fer.El llibre era en italià, us copio la recepta i, un consell : llegir en veu alta i amb cantarinella... us traslladareu allà en un plis plas, ja m'ho direu sinó!!

Baci di Dama

125 gr mandorle tritate finemente
125 gr zucchero
125 gr burro ammorbidito a temperatura ambiente
125 gr farina
125 gr feccola di patate
50 gr cioccolato fondente
25 gr panna
una bustina di vainilla

Impasta tutti gli ingredienti, lasciando da parte il cioccolato e la panna, forma delle palline della grandezza di una nocciola e disponile su una teglia rivestita di carta di forno.

Cuoci in forno preriscaldato a 160º-200º per circa mezz'ora. Estrai i biscotti dal forno e lasciali raffredare finché non diventano duri.

Nel frattempo sciogli insieme a bagnomaria il cioccolato fondente e la panna. Farcisci i biscoti con la crema al cioccolato e uniscili a due a due.

Fai raffreddare in frigorifero.

Del llibre "biscotti e dolcetti" di Margherita D'Ayala Valva e Matteo Mattei Editorial mpf, Lucca

Crec que no cal massa traducció, però resumint en un bol gran posar les ametlles torrades i triturades, el sucre, la fècula de patata, la mantega a temperatura ambient, la farina i una mica de vainilla, i jo ho vaig fer amb les mans, amassar-ho fins que quedi ben integrat. El resultat n',es aquest:
Fer boletes del tamany d'una nou, el proper cop les faré tamany avellana, per que siguin més petites.I al forn, a 180º durant 30 min. Quan surten del forn, no tocar-les doncs es trenquen, i deixar-les refredar. Mentre fondrem la xocolata al bany maria i un cop fosa afegim la nata. Ho posem dins d'una mànega pastissera i farcim. La veritat és que és poden farcir de mil coses.

Jo en vaig fer amb xocolata:

I amb la melmelada que m'havia regalat la Glòria en vaig farcir unes altres.

Una melmelada de poma i gingebre, dolça i amb un gust picant, que amb el dolç de la galeta li va quedar genial! Gràcies Glòria.
 Florència...


Un altre viatge a la llista!!

Què us semblen?

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada