Carpaccio de gambes amb Oli de Finca i caviar d'eriçó de mar

Aquest havia de ser un entrant de l'àpat de Nadal, però no va ser així... Doncs el dia de Nadal estava recuperant-me d'una gastroenteritis que em va fa perdre el sentit el dia abans... una trenca rotlle en majúscules! Espero que a casa meva m'ho hagin perdonat, ja els compensaré ben aviat!

La recepta és molt senzilla, ara bé, un pèl cara, doncs entre el preu de les gambes fresques, i el preu de la llauna de caviar d'eriçó (12,40€)... Però el resultat s'ho val!

 Per sort l'oli, va ser un obsequi de la darrera trobada organitzada per la Glòria, Oleum Flumen amb el seu Oli de finca hi havia de ser!

El mise en place del plat...




Comprem gambes fresques, les pelem (amb les peles podrem fer una reducció ideal per servir sobre un pastís de peix, recepta que tinc pendent de publicar...) partim la carn de la gamba per la meitat, haurem tret el fil prèviament. Les posem repartides sobre un paper d'anar al forn, posem un altre paper al damunt i col·loquem un pes (per exemple la fusta de talla) i amb un corró anem aixafant de mica en mica, fins arribar a un gruix de 2 mm. 
És hora de congelar, per evitar els anisakis, ideal d'un dia per l'altre.

Obrim la llauna de l'eriço de mar, el posem en un pot, i anem posant oli de mica en mica. El gust de l'eriço de mar és molt fort, però el de l'oli també, hem d'arribar a obtindre el punt d'equilibri...1a millor manera, anar provant. 

Cinc minuts abans de servir traiem les gambes del congelador.
Agafem un plat i amb compte separem les dues parts de paper de forn. Escampem l'oli d'eriçó de mar per sobre i llest.



Carpaccio de gamba amb Oli, Oleum Flumen, i caviar d'eriçó de mar!!! 




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada