#BloguersBenifallet 11-10-14



Benifallet, el poble del Joan Salvador, el marit de l'Olga, l'amfitriona de la Trobada Blocaire Benifallet, l'onze d'octubre...

Punt de trobada: BAR LA PARADA, conegut com a CAL PANXO, on després d'una presentació assistents vam fer un esmorzar dolç: borratxos i braç de gitano...

L'Olga va convidar a l'Humbert, representant de LA MASROJANA que mentre explicava a què es dediquen i quins productes elaboren ...ens van obsequiar amb un lot dels seus productes. Moltes gràcies 


Cap al forn de Ca la Campana, el forn del poble, que ara està ubicat a l'entrada del poble, més turístic i accessible. Aquest carrer és curiósja que totes les cases al costat de la porta d'entrada (i normalment sota un fanalet) tenen una ressenya que explica a què es dediquen les persones que viuen en cada casa. El Joan Salvador ens va explicar que va ser per les festes, feien concursos i engalanaven els carrers...un any un veí del carrer que era poeta va fer això, i aquell any van guanyar!!!




Vam veure l'obrador, i la Carme ens va explicar que feien pastissets i estrelles, com a dolços típics, a part de pa i els braços de gitano (que també són diferents!). De pastissets en poden arribar a fer 4000 en un dia, i els fan a mà!!! M'hauria agradat veure com ho fan... quina traça!!! 

I com no, els vam tastar... a mi m'encanten! Sempre m'han agradat els pastissets, a casa quan tenim carabasses (les de fer cabell d'àngel) en fem...mmm Una capsa cap a casa i van durar dos dies i mig!



 Passeig pel poble! A baixar tot el dolç que hem menjat!!!! Aquí l'amfitriona va poder descansar per cedir-li el testimoni al Joan Salvador, lo marit, que a part d'haver nascut al poble, se'l coneix a la perfecció... Com canvia un lloc quan te l'expliquen amb estima!!! Joan Salvador va ser un excel·lent guia turístic!!!



Com que érem a les terres de L'Ebre, una volta amb Llagut! L'Olga ens va aconsellar que portéssim una jaqueta pel trajecte, que jo vaig necessitar, d'altres no!!!! 

Quina pau...des de Benifallet fins a veure el Castell de Miravet... una meravella! El dia era perfecte per navegar...que consti que les coves queden pendents!!!



Baixar del llagut i a menjar...al RESTAURANT PEPO...



(copy-paste del menú)

ENTRANTS PER ANAR PICANT

Tàrtar de tonyina de Balfegó de l’ametlla de Mar

La nostra coca d’escalivada amb botifarra negra de Benifallet i anxoves

Sopa de congre i gambes

Cruixent de carxofes del Delta amb ous estrellats i foie fresc

Cloïsses de l’Ampolla

Bunyols de bacallà

Timbal de pop, patata i allioli

Plat principal

Tires d’entrecot a la brasa del Pepo amb pegaloses

LES POSTRES

Espuma de crema catalana amb gelat de vainilla
I
Rosquilles casolanes acompanyades d'una copa de cava

Pa, aigües minerals, cafès I xupitos

CELLER

Vi blanc Almodí DO Terra Alta (Vilalba dels Arcs)
Vi negre Vallmajor DO Terra Alta (Batea)






Dels entrants: el cruixent de carxofes amb foie i ous estrellats i el tàrtar de tonyina de Balfegó excel·lents!! Sense paraules 

I, jo no sóc de carn, carn més aviat poca, però l'entrecot a la brasa estava exquisit! I les pegaloses tampoc m'agraden (jo els hi dic llenegues, o mucoses) però com que eren a la brasa les vaig tastar i bones! 


Només cal felicitar al xef, Josep Vallespí!!!...ole tu!!!

I la foto: -Said cheeseeee:


 Com sempre: la gent, el millor de tot!!!


I per acabar, la Glòria del blog Gloriacookies ens va fer un detallet dolç (boníssim !!!) i l'Olga, l'amfitriona...un altre, aishhhhh Olga!!!

Ja tenim una mica de Benifallet al nostre cor ( i als meus "mitxelins"!!!)

3 comentaris

  1. Marta!!!! Unes llagrimetes han sortit dels meus ulls al llegir la teva crònica!!! És una sort haver-me trobat amb una persona com tu..... Petons!
    Olga

    ResponElimina
  2. Una gran entrada sobre una gran diada!!! Em va encantar compartir-la amb tots els que hi van participar!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Un lloc preciós, però com tú dius el millor de tot, la gent! Per cert, la foto de fons de pantalla és preciosa! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina