Tàrtar de tomàquet!!!!

A casa tenim tomàquets, hi ha èpoques que no cal que en compri. A part d'estalviar-me diners, he de dir, que són tomàquets amb gust de tomàquet. Potser no seran els més macos del mercat...però us asseguro que tant m'hi fot!

I els que en teniu, ja sabeu què passa, que quant hi ha tomàquets...n'hi ha...potser masses i tot!

Un cop feta la salsa de tomàquet per guardar, els gaspatxos i salmorrejos, les amanides de tomàquet...cal provar altres coses...

Del llibre del Joan Roca vaig agafar la recepta d'aquest tàrtar... si a mi em va quedar bo, no sé com li deu quedar a ell, però ja m'agradaria tastar-lo.

Necessitem:

Tomàquets madurs

20 gr d'escalunyes

10 gr de tàperes

10 gr de cogombrets (jo no en vaig posar)

Oli

Sal i pebre


Primer de tot: escaldem els tomàquets amb un tall a la pell i, un cop escaldats, els posem dins d'un bol amb aigua i gel. Els pelem, els obrim, traiem les llavors i els tallem perquè quedin trossos d'igual mida.

El Sr. Roca els posa a la màquina deshidratadora... ERROR... jo no tinc una deshidratadora a casa, i crec que no sóc l'única!!! L'alternativa la dona, tot i que no diu el temps... (ja ho sé per un altre cop que ho faci) 

Posem els tomàquets al forn a 70º, amb el ventilador engegat i la porta un xic oberta. Jo potser els vaig tindre 45 min, però encara els hi faltava, el proper cop...més temps!


Per l'emulsió de mostassa, necessitem:

1 rovell d'ou

45 gr d'oli d'oliva verge extra

gr de mostassa en gra

En un bol posem el rovell i el batem, afegim l'oli a raig fi i amb les varetes elèctriques ho muntem, al final afegim la mostassa i remenem bé.

Ja podem fer el tàrtar: 

Tenim les escalunyes i les tàperes tallades ben petites i el tomàquet, ho posem tot en un altre bol, afegim l'emulsió de mostassa, l'oli, sal i pebre. Remenem i reservem a la nevera. Com en el meu cas em va mancar temps per deshidratar el tomàquet, ho vaig deixar a la nevera dins d'un colador amb un bol a sota. 

En el moment de servir, un motlle perquè agafi forma, sal Maldon i una mica de pebre per damunt.

Deliciós4 comentaris

Montse Cartanyà ha dit...

un plat deliciós per aprofitar les fantàstiques tomaquets ens dóna aquest final d'estiu

La Cuina de l'Olga ha dit...

M'encanten les tomaques i m'agrada provar-les de tota manera. Aquest tàrtar teu de ser....una delícia!!!
Petons,
Olga

M Glòria ha dit...

Quan parents, amics i coneguts ens comencen a donar "gènero" se'ns gira feina, veritat?

He fet un munt de conserva, si hagués vist aquest tàrtar a temps... però el tastaré encara que sigui amb tomaca comprada heheh ;-)

PTNTS
Dolça

Mireia Costillas ha dit...

Doncs sí que té una pinta espectacular, m'encanta la emulsió. Malauradament tampoc tinc la fortuna de tenir una màquina deshidratadora com el Roca jajajaj, hauréde fer-ho com tu. Es veu tan tendre que fins hi tot sembla que sigui un steak tartar!