Tàrtar de tomàquet!!!!

A casa tenim tomàquets, hi ha èpoques que no cal que en compri. A part d'estalviar-me diners, he de dir, que són tomàquets amb gust de tomàquet. Potser no seran els més macos del mercat...però us asseguro que tant m'hi fot!

I els que en teniu, ja sabeu què passa, que quant hi ha tomàquets...n'hi ha...potser masses i tot!

Un cop feta la salsa de tomàquet per guardar, els gaspatxos i salmorrejos, les amanides de tomàquet...cal provar altres coses...

Del llibre del Joan Roca vaig agafar la recepta d'aquest tàrtar... si a mi em va quedar bo, no sé com li deu quedar a ell, però ja m'agradaria tastar-lo.

Necessitem:

Tomàquets madurs

20 gr d'escalunyes

10 gr de tàperes

10 gr de cogombrets (jo no en vaig posar)

Oli

Sal i pebre


Primer de tot: escaldem els tomàquets amb un tall a la pell i, un cop escaldats, els posem dins d'un bol amb aigua i gel. Els pelem, els obrim, traiem les llavors i els tallem perquè quedin trossos d'igual mida.

El Sr. Roca els posa a la màquina deshidratadora... ERROR... jo no tinc una deshidratadora a casa, i crec que no sóc l'única!!! L'alternativa la dona, tot i que no diu el temps... (ja ho sé per un altre cop que ho faci) 

Posem els tomàquets al forn a 70º, amb el ventilador engegat i la porta un xic oberta. Jo potser els vaig tindre 45 min, però encara els hi faltava, el proper cop...més temps!


Per l'emulsió de mostassa, necessitem:

1 rovell d'ou

45 gr d'oli d'oliva verge extra

gr de mostassa en gra

En un bol posem el rovell i el batem, afegim l'oli a raig fi i amb les varetes elèctriques ho muntem, al final afegim la mostassa i remenem bé.

Ja podem fer el tàrtar: 

Tenim les escalunyes i les tàperes tallades ben petites i el tomàquet, ho posem tot en un altre bol, afegim l'emulsió de mostassa, l'oli, sal i pebre. Remenem i reservem a la nevera. Com en el meu cas em va mancar temps per deshidratar el tomàquet, ho vaig deixar a la nevera dins d'un colador amb un bol a sota. 

En el moment de servir, un motlle perquè agafi forma, sal Maldon i una mica de pebre per damunt.

Deliciós



4 comentaris

  1. un plat deliciós per aprofitar les fantàstiques tomaquets ens dóna aquest final d'estiu

    ResponElimina
  2. M'encanten les tomaques i m'agrada provar-les de tota manera. Aquest tàrtar teu de ser....una delícia!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Quan parents, amics i coneguts ens comencen a donar "gènero" se'ns gira feina, veritat?

    He fet un munt de conserva, si hagués vist aquest tàrtar a temps... però el tastaré encara que sigui amb tomaca comprada heheh ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Doncs sí que té una pinta espectacular, m'encanta la emulsió. Malauradament tampoc tinc la fortuna de tenir una màquina deshidratadora com el Roca jajajaj, hauréde fer-ho com tu. Es veu tan tendre que fins hi tot sembla que sigui un steak tartar!

    ResponElimina