Trufes de te verd...

Ara mirava el bloc... fa pena... darrera entrada del 12 de novembre amb un postre d'estiu... curiós no? com canvien les prioritats quan tens un petit!!! I com m'agrada que canviïn!!! Fins avui no he tingut un moment per assentar-me davant de l'ordinador, un ordinador vellet, que em saboteja tot sovint... però abans d'entrar el post he fet mil coses...i ara m'hi poso!!! La veritat és que cuino poc, però ara més que mai tinc moltes ganes de fer coses, curiosament dolces!!! Però a l'hora de la veritat estic massa cansada per fer-les... mai fins ara havia tingut una llibreta (de paper!!!) on m'apunto el que vull fer, o el que he de fer, i quan ho faig sento un gran plaer tot ratllant el ja fet...allà hi ha notes de tot tipus però, principalment de menjar...

Aquestes trufes eren un pendent del principi de la llibreta, un cop hem vaig fer amb el te verd, ja no tenia excusa, després de fer-les en un parell d'ocasions, ara ja està perfeccionada, tot i que les puc millorar, i com que són tan fàcils de fer i m'agraden tant... les milloraré!!!

Necessitem dos dies per a fer-les, i el resultat, en el meu cas 24 trufes de te verd.

Per a fer-les:

150 gr de xocolata blanca

15 gr de mantega

50 gr de nata líquida per a muntar

cullerada de te matxa

a part per a cobrir-les 100 gr de xocolata negra

Primer fonem la xocolata blanca, es pot fer seguint les instruccions del fabricant, o al bany maria. La reservem.

En un cassó petit, posem la nata líquida i l'escalfem sense que arrenqui el bull. Tot seguit l'afegim amb la xocolata tot remenant, quan està completament lligat hi posem la cullerada de te. Millor tamitzat, i continuem remenant.

Ja està a punt per a posar-la al motlle escollit. Jo en tinc un de mig cercle, ideal per a fer-les, en total 24. Cal omplir el motlle i quan s'ha refredat a la nevera fins l'endemà.




Fonem la xocolata negra i ja podem desmotllar-les. Perquè quedin perfectament sucades, les punxem amb un pal de piruleta (els dels pop-cake!!!) i les banyem de xocolata.


Les posem en una superfície perquè s'assequin.

 Traiem el pal...(Aquesta va ser la versió que hem van suggerir que fes!!! Piruletes de trufes de te verd! Una alternativa!!!)

 ... i posem te verd matxa pel damunt.


Aquesta recepta feia temps que la tenia escrita en un paper i crec recordar que la vaig treure d'un bloc escrit en anglès i que principalment eren tot plats japonesos, però no recordo el nom!!! Llàstima!! quan torni a fer un àpat japonès i busqui quelcom a veure si el trobo (avui l'he buscat i no l'he trobat!!!)


Aquestes trufes no les puc tenir al congelador...doncs, me les menjo!!!! Són una delícia per als cinc sentits, o sis!!! (segons els japonesos!)

3 comentaris

  1. Sabia yo que era algo con te matcha, jeje, te han quedado estupendas, un saludo !!

    ResponElimina
  2. Ja les tenim aquí !!!!
    I tranquil.la Marta...al teu ritme...millor dit a ritme del Pol ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. High level, Marta!!! Quin nivellasso!!!! Han de ser boníssims.....mmmmm....
    Petonets!!!!
    Olga

    ResponElimina