Ravioli di funghi ai funghi....

La pasta...què n'he de dir?...és el recurs fàcil...què tinc per dinar? tinc gana...molta gana...i no tinc res preparat per menjar...qui no ha menjat mai un plat d'espaguetis amb un raig d'oli, parmesà i orenga? O uns fusselinis amb tonyina i maionesa? o uns macarrons amb salsa de tomàquet de l'àvia?...En definitiva... plat únic!
Des de que l'aparell per fer pasta va aparèixer a casa...(no us ho creureu però...el va portar un Rei Mag!!!....) la veritat és que encara no l'he fet servir tot: a part de la màquina per fer la pasta portava també un parell de complements, el de raviolis (avui us toca) i l'altre per fer canelons (un altre dia!)...Si, si...raviolis!!! Acostumada a comprar els del Buitoni, normalment facits de formatge ricota i espinacs o els de 4 formatges,... o pels dies més especials comprats frescos de la parada del mercat, he descobert que passar unes hores fent raviolis és entretingut però senta moooolt bé!!!
Només necessitem farina, ous, i el que volguem posar a dins...
Tinc a casa uns ceps secs, de Cal Coll, entregats en mà per la Montse...moltes gràcies de nou!!! que feia dies que veia la bossa a l'armari de la cuina i pensava on els podria posar...dins la pasta ha estat una molt bona tria!

Posar els ceps secs amb aigua, hidratar-los fins que estiguin tous, reservem l'aigua que ens servirà també per coure'ls.

Agafem una ceba, la tallem ben fina i la posem a rostir a foc molt lent amb una mica d'oli i un bon pols de sal... anar remanant i quan estigui fosca hi posem els ceps, i una mica de l'aigua que els hem hidratat...ho he tingut tot a foc lent poc més d'una hora, afegint aigua de ceps quan ho necessitaven! Ha quedat un farcit de ceps que es desfeia a la boca...el mateix que he posat pel damunt dels raviolis!

Per fer els raviolis, primer hem de fer la pasta, en un bol gran barrejar els 250gr de farina de reposteria amb 2 ous grans, i una mica de sal, ho fem amb les mans fins que quedi com una bola que acabarem d'amassar fora del bol a sobre d'un plàstic (recomanen no fer-ho sobre el marbre de la cuina!). Si s'enganxa als dits hi afegim una mica de farina...un cop feta (queda una bola perfecte) la deixem reposar mitja hora, per després treballar-la.

Passat el temps, fem 4 parts iguals de la bola de pasta i seran aquestes parts més petites les que anirem passant per la màquina fins a tenir 4 llàmines de pasta de la mateixa mida. Seguint les instruccions de l'aparell juntem dues de les llàmines, incorporem l'aparell dels raviolis i llavors posem la bareja dels ceps i ceba a dins, i fem girar les llàmines de manera que la pròpia màquina fa els raviolis... quedant una quadrícula farcida que només caldrà separar.

Els separem i els bullim amb molta aigua i sal. Jo, els he cuit al dente...i amb uns quants ceps pel damunt...ja es poden menjar!!!




El temps que m'he passat a la cuina ha valgut la pena!!!!

7 comentaris

  1. Mare meva Marta... raviolis casolans i de ceps!! T'asseguro que serien la meva perdició, tenen pinta de ser boníssims!
    Esperem els canelons, eh?
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Marta me encanta que hagas pasta fresca,y estos raviolis con ceps me la apunto normalmente hago tres gustos pero entre ellos el de ceps no lo tenia,asi que la proxima semana que toca hacer pasta lo probare.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  3. Ummmm uns raviolis de ceps i fets a casa que mes es pot demanar......
    Petons

    ResponElimina
  4. Ara envio la recepta en Joan per si pica, perque aquest raviolis han d'estar boniiisims. Petons

    ResponElimina
  5. Jo també faig la pasta a casa! i els nens es barallen per fer anar la màquina. T'ha quedat un plat genial! Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  6. Aquests no són com els que preparem ràpid i amb un raig d'oli, eh? T'han quedat molt ben presentats i, segur, que deliciosos!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina