SELVA NEGRA (sense Kirsch)

Si us he de ser sincera la recepta que tenia prevista per l'abril era la de la Mona de Pasqua, ho tenia programat pel dia 4 d'abril comprar els ingredients i començar a fer-la i el dia 5 acabar-la. Per fer fotos i penjar la recepta divendres 8 d'abril.


Però si hi ha una cosa que no podem posar data és l'estat de salut. Resulta que jo estava amb pre-COVID, és a dir amb símptomes, però sense fer-me el test. Les ganes de no fer res ja s'havien apoderat de mi. Tirant de fotos d'arxiu, i el bloc, en stand by.

Ja ha passat el Diumenge de Pasqua i la recepta queda... a pendent, ja la faré sortir algun dia.

La setmana passada, amb COVID i confinada, sense fer res (gairebé sense cuinar), em va permetre posar una mica d'ordre a la llibreta  i llistes de receptes pendents. Amb el temps he anat acumulant receptes, i no totes les vull fer, però sempre les tinc al rebost per si de cas.
I posar ordre a la llista de receptes pendents, que li convenia i aquí  que he fet neteja!!! Moltes per ja publicades a Instagram i són tan senzilles que no cal recepta i si no me les demaneu) i moltes d'altres perquè ja no m'atrauen. I d'altres noves que no estan a la llista perquè són de llibres i estan marcades amb post-its de colors als mateixos llibres.

Avui us porto una versió de la SELVA NEGRA perquè no porta licor (Kirsch). I la veritat és que li tenia moltes ganes. Vaig comprar les cireres confitades, les amarena, i les vaig comprar a la geladeria que porta el seu nom a Reus, l'Alex (vam estudiar junts a Hofmann) i sempre me'n parla meravelles de les amarenes doncs a intentar-ho.

De la mona, vaig fer una mica més de genovesa de xocolata perquè em sortissin dues minis SELVA NEGRES individuals.

Prou de rotllo i a per la recepta!

SELVA NEGRA

selva negra
Selva Negra




PLANXA GENOVESA DE XOCOLATA

Us poso la recepta per dos ous mida L (serà més fàcil muntar i manipular)
60 g de sucre 
50 g farina fluixa 
10 g cacau en pols 70%

La recepta per a fer una bona genovesa diu que has de batre els ous sencers junt amb el sucre a temperatura, més baixa de 50 graus perquè no es coaguli l'ou. L'objectiu d'afegir temperatura és triplicar el seu volum. De fet, amb una batedora manual i 10 minuts, queden muntats perfectes. 
Tamisarem la farina fluixa (de tot ús) amb el cacau pur i afegirem als ous, amb una llengua i moviments evolvents de dalt a baix (per continuar introduint aire) i sense que és perdi volum.
Penseu que la xocolata en pols ens aportarà greixos i disminuirà el volum.

Courem al forn preescalfat a 180º 15 minuts

I tenim dues opcions, o coure en planxa, i "troquelem" els discs en fred.
O en motlles individuals.

Jo, aquest cop, en motlles individuals (es va coure tot junt mentre feia les tortades de les Mones, traient-los abans del forn.  
Deixem refredar per tallar o "troquelar" les bases per a fer els individuals.


XANTILLÍ


Per a fer el xantillí necessitem nata per muntar i sucre.

200 g nata per muntar 35% MG
20 g de sucre

Muntem la nata freda de la nevera amb el sucre, amb les varetes fins que adquireixi consistència.

Un pot de CIRERES AMARENA en conserva, les coneixes ? tenen un punt àcid ( a mi em recorden els KOJAK de quan era petita, EGB i tal... jejeje)




VIrutes de xocolata (comprades a Nina's cake )

Muntar els individuals:

Agafem els motlles, posem rodolic a dins, i muntem. Les bases ja les tindrem tallades.
Posem una base, pintem amb almívar que porten les mateixes cireres. Si volguéssim fer la versió original, faríem un almívar amb aigua, sucre i kirsch.
En el meu cas, com no volia posar licor, he fet servir el mateix almívar de les cireres.
Després tallem una cirera i la posem per sobre. Cobrim amb el xantillí. Farem un segon pis (almívar, cirera, xantillÍ) i acabarem amb un tercer ( almívar, cireara, xantillí), i a sobre la nata (el xantillí) hi posarem virutes de xocolata, les que no vaig fer servir per les parets de les mones (que no les vaig posar perquè em van agradar més la versió NAKED i pintades per sobre).

Els deixem a la nevera fins el moment de servir. Si no les hem de consumir, els podem congelar. 

Espero que us hagi agradat, m'encanta la cuina d'aprofitament amb les postres!! Divendres us passo per Insta el pas a pas ;)

Si voleu fer-me alguna consulta podeu fer-ho pels comentaris o bé per instagram, i pensa que si estàs subscrit al bloc, tindràs la recepta abans que tothom.

Gràcies per continuar amb mi, llegint-me i fent alguna de les receptes que penjo.

Una abraçada




4 comentaris

  1. Que kuki i que bona!!!
    Amb la COVID i tot tens unes manetes 🔝🔝🔝

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Molt bona aquesta recepta del pastís de la Selva Negra. Millor sense licor i així la poden menjar els meus fills també. Ha quedat molt bé. Boniques fotos. Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Vicky la veritat que molt bona!

      Elimina