PA SALUDABLE amb llavors

Comencem l'any amb una recepta de l'any passat, però crec que li escau a la perfecció. Com han anat les festes? Has menjat més del compte? ja t'has agendat els nous propòsits? 

Je, je, je ! Any rera any feia els meus propòsits, els meus règims, els meus plans de gimnàs... i deixar de fumar!!! L'únic que he fet i mantingut és aquest darrer, deixar de fumar. No hi tornaré (vaja, no crec) però la resta de plans ja no els faig.

Ja fa anys que durant les festes no m'engreixo, i més amb els dos darrers anys de COVID, que en el meu cas s'han reduït els àpats, l'any passat tots i enguany només n'hem fet 3, cap problema d'excés de menjar per festes!

I la veritat que tampoc és que mengem massa més, o el que mengem segueix sent saludable, i de les postres i les begudes alcohòliques, potser si una mica més, però sempre amb moderació.

Jo peso el mateix que a principis de Desembre. 

Però a banda, si m'agradaria fer bondat una mica, per veure si la mica d'exercici que faig es veu recompensat en una talla menys, i així feina feta per l'operació bikini.


Pa saludable
Pa saludable, esmorzar amb alvocat i sobrassada vegana
                                        

Us he de dir que dels kilograms que em vaig engreixar per deixar de fumar, algun s'ha quedat amb mi i no em vol abandonar. I amb l'edat, potser ja l'accepto o passo més, nusé, si marxa bé, però que no en convidi a cap més.


M'he proposat observar el que menjo durant un parell de setmanes, per veure què puc modificar. Una de les coses que ja sé i que intento modificar són els esmorzars. Entre setmana amb la feina, tinc poc temps i el que porto anys fent i vull canviar, és l'entrepà de mig matí i el cafè. 

Opcions, canviar l'esmorzar de la "cafeteria que toca" per entrepà portat de casa i així, serà un pa fet amb massa mare, o tot integral o d'espelta o de blat sarraí, no és que tingui cap problema amb el gluten, però intentaré fer una disminució de gluten, a veure quins efectes noto. Per això ja fa dies que faig postres amb farina d'arròs integral, i m'està agradant el resultat.

Avui us porto un pa saludable, que vaig aprendre en una sessió amb la GINA ESTAPÉ, la NÚRIA COLL i la PILAR RODRIGAÑEZ de l'equip d'Ets el què menges! 

Per un motlle de 15 o 18 cm (no lleva molt, un quedarà més aplanat, l'altre més pujat) 

Jo vaig fer servir el de 15, i el resultat el veieu a la foto. 

50 g de llavors de gira-sol
50 g de llavors de carabassa
30 g de proteïna de cànem
50 g de farina de coco
5 ous ecològics
3 cullerades d'oli
3 cullerades de vinagre de poma
1 cullerada de cafè de bicarbonat
Pebre i una cullerada de sal
2 cullerades de cafè d'orenga

L'avantatge és que el fem a la Thermomix. Però es pot fer perfectament amb un altre tipus de robot.

1.Triturem les llavors de gira-sol i les de carabassa. Un TIP com que no és massa quantitat, posem el cistell a dins per que faci de topall. Triturem 40 segons a velocitat 6. Reservem en un bol.
(Aquí cadascú triarà quan ho tritura, se t'agrada trobar les llavors, ho triturem una mica menys)

2. Sense netejar el got, posem els 5 ous (si són ecològics la mida serà la que és, si són petits en posem 6 i si són enormes 4) amb la farina de coco, un raig d'oli i el vinagre d'arròs.
Programem 30 segons gir invers a velocitat 4.

3. Afegim les llavors, més el cànem, la sal, pebre, i l'orenga. Programem 30 segons gir invers, velocitat 2.

4. Preparem el motlle, l'untem d'oli o li posem paper de forn (depèn si el motlle és de silicona, o d'acer)

Tindrem el forn calent a 180 graus.

Enfornem a 180 graus durant uns 25 minuts.

Deixem refredar sobre una reixeta. Quan està fred el podem tallar i el posem en una bossa de congelació. Així ja tinc l'esmorzar per una setmana.

pa saludable
Pa saludableEsmorzar saludable


N'estic molt contenta de com ha quedat, d'altres que he fet (healthys) el resultat no m'ha agradat, massa espès o no eren bons de gust. Aquest, està molt ben combinat, i com jo li vaig posar un parell de cullerades d'orenga que a mi m'agrada molt. L'he trobat deliciós.

Us dec també la recepta de la sobrassada vegana, us aviso quan la publiqui! Per cert, ja estat subscrit al bloc per rebre la recepta el primer?


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada