Desembre, ja ets aquí!
Un mes amb un encant especial, espero que aquest any si el celebrem com cal! Des de mitjans de novembre el meu fill em pregunta quan posarem l'arbre, segons les tradicions per sta Llúcia el 13 de Desembre, però crec que com que no faig pont, el posarem el dimecres 8 de Desembre que és festiu.
No sé si ens haurà donat temps de tenir els DIY fets o els haurem d'improvisar a corre cuita! La idea inicial era fer unes galetes de gingebre per a penjar a l'arbre, però no sé si us passa a vosaltres que a les alçades que estem del mes de desembre ja n'he vist mil, i em cansa una mica !
Jo també les acabaré fent i ensenyant!!! Doncs enguany és el primer any que faig la mescla de les speculaas a casa i això s'ha de deixar constància. I per que en sóc una addicta i segur que en faig per casa!
El fred ha arribat tard, i com l'any passat, sense viatge de Mercats de Nadal a la vista. Una tradició que hem fet sempre que hem pogut i que ens ha aportat moltíssim i trobem a faltar.
El vi calent jo el vaig conèixer a l'estació d'ski de Font Romeu com a "vin chaud", el prenies un dia que feien ski per la nit, era una experiència molt bonica i gelada, per la que després un vi calent et retornava al món dels vius! (parlo de molts anys enrere)
Amb els viatges del mes de desembre que hem fet als Mercats de Nadal, vaig retrobar aquest record i aquests sabors. Enguany que no a començat a fer fred fins ara, (no us cregueu que massa 5 graus) ens va venir de gust fer-ne.
El dia que vaig anar a buscar els ingredients de les speculaas, vaig comprar també les de fer vi calent.
I avui us en porto la meva recepta, que ja fa dies que me la demaneu!!
VI CALENT
1000 ml de vi de taula
100 ml de Grand Manier
2 taronges (de les quals mitja serà per fer els talls per a servir)
1 llimona
2 branques de canyella que trencarem en dos o tres trossos
5 estrelles danís
7 o 8 claus
Nou moscada acabada de ratllar
3 cullerades de sucre (pot ser moré o mel)
En un cassó d'anar el foc posem tots els ingredients, si ho posem la nit abans millor, però pensem-hi per que almenys ha d'estar quatre hores en maceració.
Passat el temps, posem el cassó al foc, amb foc alt, durant 10 minuts, i després el baixarem al mínim. Ho tindrem a foc baix 1 hora més o menys. I de tant en tant, anem remenant.
Passat el temps, podem colar i servir.
Repescarem un anís i un tros de canyella, amb un tall de taronja i ja ho podem gaudir.
Ben calent, escalfa les mans i l'esperit!
TIP: Jo no hi vaig posar vainilla, per descuit, però també en porta!
TIP: a països d'Europa el fan amb l'olla de cocció lenta. La veritat és que la flaire que deix anar i que queda perfumada la casa et trasllada als mercats de Nadal europeus, al fred, les nadales, els somriures, els bons desitjos, i les il·lusions dels més petits.
TIP: faig sevir vi de taula (vaja aquest baginbox assequibles)
Per un moment hem viatjat desperts: vi calent, red mullet, glög, vin brulé, vin bruciato, vin chaud... i els que ens queden per tastar.
Em vaig enamorar d'aquest barret a Edimburg, el jersei em va acompanyar a Copenhagen i el mug és de Muy Mucho que m'encanta.
A gaudir!
Si vols comentar, fer-lo, compartir... jo estaré encantada, gràcies per endavant!
Felicitats Marta!
ResponEliminaQue el gaudiu :)
Nosaltres el fem cada any...,de sempre i de casa del avis.
Tradició Europea i dels Pirineus
Un bon dia!
Mercats de Nadal per nosaltres, a casa ens falta el fred! Però ens agrada!!😘
ResponElimina