PATÉ DE SARDINES

 Holaaaa! Bon any a tothom, com va l'any nou??? Ha començat amb restriccions pandèmiques i la Filomena.... que ha ajudat a quedar-nos a casa. Nosaltres de neu res, només la vista per la tele, xarxes i amics que viuen a llocs que si els ha afectat. És molt bonica de veure però un inconvenient si no és un lloc que no nevi habitualment. Però és un paisatge que tothom agrada! Vaja,  almenys a mi si!

Ja teniu la llista de propòsits de 2021 ben clara i amb dates per aconseguir-ho? Jo no. Enguany faré la llista el dia 31 de Gener (doncs dia 1 és dilluns i podré començar amb bon peu) i per què el dia 31 de Gener? Per que el 2020 va acabar raro i el 2021 va començar estrany, diguem que res del que volia o preveia va passar, i altres coses que no volia que passessin si ho van fer. Enrarit tot plegat.

I començo l'any amb recepta, que també volia esperar-me a l'1 de febrer, però cap de setmana tancats a casa, una estoneta d'ordinador he tingut!!!

Heu fet caldo amb aquests freds? Nosaltres si, i dic nosaltres per que jo caldo de pollastre no el faig, el fa sempre el meu home. Jo gaudeixo menjant-lo, li dic sempre que no hi posi tantes coses i me'n carrego de fer les croquetes, les lasanyes, les albergínies farcides, els macarrons amb la carn d'olla que sobra.

I aquestes festes, com que he tingut uns dies de vacances, he pogut variar el que feia amb les pastanagues que no vaig posar enlloc, per no llençar-les, aquí van anar, i em van solventar uns esmorzars!!!


PATÉ DE SARDINA

2 llaunes de sardines amb oli d'oliva

3 pastanagues bullides (de les que van sobrar del caldo)

Tahin bio

Cúrcuma en pols

Orenga en fulla seca

Traiem les sardines de les llaunes, reservem l'oli per si n'hem d'afegir. Agafem el got triturador, posem les pastanagues a trossos, les meves eren de les grosses, per tant vaig posar totes les sardines (en solen anar unes 6, doncs les 12, jo els hi vaig treure l'espina, tot i que no cal). Mitja cullerada de cafè de cúrcuma, i dues de sopa de tahin. Triturem, depèn de la consistència que vulguem afegim una mica més de tahin (jo si, una cullerada més) , d'oli que havíem reservat i afegim l'orenga en el darrer triturat.

Ho posem en un pot que es pugui tancar hermètic i tenim un paté re-bó per esmorzar o per "dipejar" en un moment d'atac de gana emocional! 

Jo el vaig acompanyar amb pa de sègol comprat al Forn Sistaré i de luxe!


Paté sardinas

Paté sardinas

I si voleu veure un paté de poma i cogombre, clikeu a sobre! O el de Mango i pera! I un altre fet amb tahin i la meva estimada remolatxa

I si comencem l'any amb moltes ganes que malgrat tot, pinta moooolt bé!

Si voleu deixar-me algun comentari benvingut serà! I si fas la recepta ja m'expliques què t'ha semblat!

Gràcies 
3 comentaris

 1. Una bona manera d’aprofitar les pastanagues... a casa sempre acaben en puré😉

  Ptnts
  Glòria

  ResponElimina
 2. Una altra opció!!! LA qüestió és no llençar res! Ptnts

  ResponElimina
 3. Un paté que de ben segur provaré!!! M'agrada la idea!! Però que moooolt!
  Petonets,
  Olga

  ResponElimina