Lemon curd amb Kèfir...

Avui presentem repte... que poc ens costa liar-nos a l'Olga, a la Glòria i a mi!! De  fet d'unes llimones se'n poden fer tantes coses... tot menys deixar-les fer mal bé!

Quan et regalen llimones fas tot el possible per introduir-les al teu dia a dia, el primer que vaig fer un coc de llimona, que va durar poc i menys. Després mirant per la web, he vist que no tinc penjada la recepta!!!!
Ja no dic prometo penjar-la, doncs no sé quan ho podré fer-ho...això si, algun dia!

Després cada matí, un got d'aigua calenta amb el suc d'una llimona. Jo no hi poso sucre, però m'agrada així i diuen que va tant i tant bé... hi ha les mil recomanacions si ens movem per la xarxa!! Entre això i el te vermell en dejú, estupenda en dos dies!! Jejeje

I després, l'objectiu del repte: Lemon Curd, la culpa la te l'Esther de T-Galetes!!!
L'Esther la vam conèixer al taller de pa del Forn Sistaré! Jo ja la coneixia d'algun curs al Culinarium... I és un sol de persona!!!
I al veure la seva recepta del lemon curd....cap a la llista de pendents!!! I... quan les llimones són bones... a fer-lo! Tenia la recepta del TH però aquesta em va semblar molt fàcil!

Necessitem

115 gr de sucre
1 ou i un rovell
50 gr de mantega sense sal
100 ml de suc de llimona

En un bol de vidre hi posem l'ou, el rovell i el sucre ho batem amb les varetes. Afegim la mantega i el suc de llimona. Moment de posar-ho al microones en intervals de dos minuts fins arribar a vuit. Anant remenant. Al principi sembla que es talla, però després queda amb una textura genial.
I de gust de llimona amb un toc dolç però amarg...perfecte!

Ho podem fer servir fer farcir qualsevol cosa...

Lemon curd

 Però jo l'he introduït al meu esmorzar del cap de setmana...  Al súper venen vaig descobrir que venien quefir, va ser tot un descobriment i amb el lemon curd està boníssim.

Per fer aquest esmorzar hem de fer la base. Vaig aprofitar les galetes integrals amb mel, una mica de mantega i agafem motlles petits, hi posem la pasta i  apretem!!
Per el quefir o Kèfir li he afegit un full de gelatina per que agafés textura sòlida.`
Omplim els motllles i ho deixem reposar a la nevera d'un dia per l'altre. (amb 3 hores ni ha prou...però jo sóc de les que m'aixeco amb gana!!)

Uns tallets de maduixa per acompanyar, i lemon curd!!!


I el mateix, en copa de cocktail ens pot servir per a unes postres saludables!


Bon profit

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada