Bombons freds, que havien de ser trufes. By Albert Roca Badia

Si algú te un problema sóc jo. Sóc addicte a la xocolata... El que em fa sentir millor és que no sóc la única!! Visca la xocolata!

Fa uns dies que tinc un parell de coses pel cap: fer pa i fer bombons.
El pa, per que no trobo aquell pa que m'enamori... ha de ser pa integral, de sègol o espelta i ha de ser bo, de car si que n'hem trobat, i és clar, podent-ho fer jo? M'hi he de posar.

I l'altre els bombons, en tenen la culpa els anuncis de colònies que ja es comencen a veure per la tele...serà que s'acosta Nadal... nusé Però veure tot aquest glamour m'agafen ganes de menjar xocolata!!! Jajaja Tothom te dèries, no? 

Fer bombons... em feia pal tot el procés de temperar la xocolata, recordo quan vam anar a l'Èlies Miró em va enamorar tot el procés i em va encantar el resultat. Vaig buscar els apunts d'aquell dia...  els vaig deixar enseguida sinó hagués pres mal. (al final he caigut en el procés de temperar la xocolata). Amb tot això a la revista CUINA hi havia una recepta de trufes fresques de gingebre d'Albert Badia Roca, em va semblar perfecte, no calia estendre la xocolata damunt del marbre, però si anar amb compte amb la temperatura.

Veure-la i vaig pensar...la faré!

I aquesta és una recepta que no em va sortir bé. Però el congelador em va ajudar. Tot i que vaig aprendre a fer sucre invertit!!! (en venen al CULINARIUM!!!)

Us explico la recepta tot fent un "cortar y pegar"

Ingredients per a 4 persones 

600 gr de nata líquida 35%MG
100 gr de sucre invertit
490 gr de xocolata negra de 70% de cacau
100 gr de gingebre confitat
130 gr de mantega

  1. Bullim la nata amb el sucre invertit
  2. Mescleu-ho amb la xocolata fosa, afegint la nata ensucrada en 4 cops
  3. afegiu el gingebre confitat a trossos
  4. Passeu-ho pèr la Thermomix o túrmix, i deixar refredar
  5. Quan la barreja estigui per sota dels 40º afegiu-hi la mantega
  6. Emmotlleu-ho i reservar a la nevera
  7. Passades 24-48 hores tallar-ho a quadrats i arrebosseu-los amb cacau en pols
Fàcil, no?

Us explico el que jo vaig fer. Ja sabeu que m'encanta versionar receptes. Primer reduir les mides, doncs creia que era massa. Substituir el gingebre confitat per gingebre fresc. I la resta tot més o menys igual. 
Tot igual excepte que vaig confondre la temperatura, en lloc de 40º, vaig afegir la mantega quan estava a 55º.  Jo no sé si va ser això, o, el fet de posar-li gingebre fresc, però, passades les 24 hores no quedava com un presa. Estava massa tova. 
Vaig poder tallar-los i els vaig posar al congelador. Van quedar en lloc de trufes, bombons freds.

Jo no sé com queda amb el gingebre confitat, però amb el fresc queda genial, li dona un punt de picant, que amb la xocolata li escau 100%Invents per Nadal, i què bé m'ho passo!!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada